top of page
Copy of Untitled.jpg

Groepstraining
Bevrijd je leven van emotie eten en overtollig gewicht op alle fronten!

Bevrijd jezelf van emotie eten en overtollig
Gewicht - in groepsverband

Stel dat een groep juist voor jou heel goed zou kunnen werken.
De steun, (H)erkenning, begrip, Motivatie & inspiratie, en soms ook 
even een schopje onder je kont. Een combinatie van live & Online.
Wordt 2023 jouw jaar om weer lekker in je vel te komen? 

Misschien denk je, net als veel van mijn klanten: "Ik ben een zwakkeling, ik moet beter mijn best doen, ik ben slap, ik moet meer wilskracht hebben, enzovoort. Maar wat nou als het antwoord veel meer ligt in dat je: juist meer steun en support nodig hebt. Dat je misschien geneigd bent, dit stuk van jouw gewicht, en emoties leren reguleren veelal zelf probeert te doen. Misschien uit schaamte, zwakte? Veel van je leven heb je immers prima op orde, maar dit lukt nog niet.

 

Het laatste jaar werk ik veel met het reguleren van het zenuwstelsel. Misschien voel jij je ook vaak gestresst,in de versnelling, gespannen. Zo veel te doen. Je hebt dan eigenlijk continu veel adrenaline in jou. Je kan zeggen dat je lichaam, zenuwstelsel steeds wat (of veel) in de vechtstand zit. Of misschien ben je juist helemaal stilgevallen, soort van bevroren.  Weet je niet meer hoe je hier uitkomt, voel je je machteloos, dat noemen we wel de freeze stand. Veel mensen zitten onbewust continu in fight/flight/freeze of fawn. En emotie eten kan een manier zijn om je emoties te reguleren. Er is hier veel over te vertellen, vandaar dat ik de 1e dag hier veel aandacht aan ga besteden. 

Ik zie zoveel vrouwen veel overtollig gewicht met zich meedragen van hun gezin van herkomst, hun eigen gezin (als je die hebt). Werk. Er wordt vaak teveel verantwoordelijkheid gedragen, voor dingen die helemaal niet jouw verantwoordelijkheid zijn. 
Een familieopstelling is een mooie manier om dit zichtbaar te maken, vandaar dat we ook een familie opstelling gaan doen.  Plus een live dag over een compassievolle ouder voor jezelf leren zijn (o.a. met dialogen leren schrijven).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat mijn boek "Bevrijd je leven van emotie eten" op de 2e plek staat van de 8 beste boeken over emotie- & eetproblemen van 2021? Dit geweldige boek van Joan Bieger is te krijgen voor maar 22 euro. Voor dat bedrag krijg je een 135 pagina’s tellende paperback, en bovendien een gloednieuwe versie. Maar er is meer goed nieuws, want op Bol zien wij dat 11 mensen dit boek tot nu toe hebben beoordeeld met 5 sterren gemiddeld. Dit betekent dus ook meteen dat zij alle 11 de maximale score hebben toegekend aan dit boek. Ga je voor Bevrijd je leven van emotie-eten van Joan Bieger, dan ga je dus voor een uitmuntend boek over emotie-eten!

 

 

Wil jij net als Rebecca, Marijke & Inge ook vrijheid ervaren:

"Ik had geen idee dat ik teveel at, omdat ik eigenlijk (hoog)GEVOELIG was. Ik zoveel voelde, en me geen raad wist daarmee. Ik voelde me vaak helemaal OVERSPOELD.

Dankzij de begeleiding & o.a. de oefening 'wat is mijn werkelijke behoefte - terwijl het lijkt alsof ik naar eten snak' zit ik veel beter in mijn vel en heb ik weer grip op mijn gevoelens en leven. Ik heb grenzen leren aangeven, kan nu veel beter zeggen wat ik nodig heb, en zorg veel beter voor mezelf. Ik ben heel dankbaar voor! Juist door het eten los te laten, en me bezig te houden met wat ik voel, wie ik ben, en wat ik graag wil, ben ik van mijn eetproblemen afgekomen! Ik had dat nooit alleen gekund". Rebecca - 29 jaar.

“Ik ben zo blij dat ik bij jou ben geweest. Toen ik terug fietste naar huis voelde ik me al beter, ik was ontspannen iets wat ik al 2 maanden niet meer gevoeld heb. Eten zit niet meer de hele dag in mijn hoofd en ik hoef geen moeite te doen om verleidingen te weerstaan. Dat lukt me nu zonder problemen heerlijk.” - Marijke, 51 jaar

Dit heeft Jeanet ervaren na het Traject: "Ik worstelde met eetbuien en een intern conflict met mezelf omdat ik schuldgevoelens had na een eetbui. Rationeel wist ik dat ik niet goed bezig was maar emotioneel was de drang naar ongezond voedsel sterker. 


Ik vond de online training een mooie aanvulling op het individuele traject.  
De structuur die het gaf door 3 x per week een mail en inspiratie-video te ontvangen, werkte voor mij zeer prettig.  

En het contact met bondgenoten via de mini-retraite en FB groep, zag ik echt als meerwaarde. Het inzicht dat ik niet de enige ben met deze problematiek gaf mij steun. Ik heb geleerd dat wanneer ik met meer compassie naar mezelf luister, dit meer effect heeft dan streng te zijn voor mijzelf. Na het doorlopen van het traject, zie ik dag ik gevoelens wegat. Ik weet nu hoe ik daar bij stil kan zijn, en niet meer eten hoef te gebruiken om mij een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Ook is mijn negatieve zelfbeeld echt veranderd.

De meditaties gebruik ik nog geregeld. En het bewust-zijn dat ik vanuit innerlijke kracht wil leven ipv op wilskracht, met name rondom eten.  Het naslagwerk in de vorm van het boek geeft mij steun. Elke keer lees ik bepaalde paragrafen weer op een andere manier.  

Heel fijn was dat ik ook 3x met mijn partner voor relatie-coaching geweest, dat heeft onze relatie echt een boost gegeven!
Ik vind de praktijk veelzijdig doordat er individuele coaching is, een online training, relatie coaching en ook de mogelijkheid voor live-sessies op afstand waren voor mij een uitkomst . Ook de inrichting van de praktijk spreekt mij aan, ik heb dit als uitnodigend ervaren. Joan ervaar ik als: betrokken, eerlijk, meedenkend, inspirerend.

Untitled design-2.jpg

Voel je, merk je

 • dat je je schaamt voor jezelf en je eetgedoe?

 • het zo zat bent om steeds met eten en jezelf bezig te zijn

 • dat je het gewoon niet snapt waarom het niet lukt 

 • dat je een vicieuze cirkel zit van zelfkritiek, schaamte, 

 • opnieuw proberen, moedeloos worden, en weer hoop krijgen, en toch niet slagen

 • en ben je klaar om die stap te nemen? Om eetproblemen als mogelijkheid te gaan zien om in je kracht te komen?

  Dan is dit traject ECHT wat voor jou. Laten we samen, met elkaar er voor zorgen dat 2023 jouw jaar wordt.
  Als ik het kon, kan jij het ook zeker!

Wil jij ook graag:

 • een normale relatie met eten?

 • je niet meer schamen voor je eetpatroon of je lichaam of je gewicht

 • uit die cirkel van steeds hoop hebben en dat het toch weer niet lukt (maandag begin ik weer...)

 • trots zijn op jezelf, omdat je weer grip hebt op je eetgedrag en jezelf

 • hulp krijgen, in groepsverband: de kracht van een groep hierin gaan ervaren

 • al het overtollige gewicht wat je misschien wel meedraagt aan overtuigingen, aan verantwoordelijkheden, aan controle, aan......

Dan is dit je kans:)

Ja, ik doe het!
Of ik heb nog twijfels en wil graag 1/2 uur een kennismaking inplannen

 

WAT BIEDT HET 3-maanden TRAJECT Bevrijd je leven van emotie-eten & Overtollig gewicht
(op alle fronten) ?

 • 3 live live zondagen van 10 tot 15 uur (12 februari, 11 maart is zaterdag!), 16 april 2023)
  3 online sessies plus tussentijdse begeleiding in een geheime FB groep
   

 • Zie hier voor de gedegen opzet: met elke week (plus pauzes om alles
  goed te integreren, en geen extra druk en stress jezelf op te leggen)D
   

 • Het Boek B.E.V.R.I.J.D. je leven van emotie-eten – in 7 stappen een gezonde relatie met jezelf, voeding en je lichaam. Gesigneerd met een persoonlijke boodschap van mij. (t.w. van 25 euro)
   

 • GRATIS: De Online training Bevrijd je leven van Emotie-eten, zodat je elke weer de opdrachten en filmpjes in je inbox krijgt, voor een extra verdieping. Eetproblemen lost zich vaak op in ‘laagjes’, beetje voor beetje. We hebben het vaak nodig om dingen vaker te horen, voordat het inzicht echt valt. (t.w. van 147)

Investering 645 euro. Nu de feestelijke 2023 aanbieding van 595 euro.
Bij betaling in 1 keer, altijd voorafgaand aan het traject. In termijnen betalen is mogelijk, dan kan je me even mailen. Kijk hier voor de vergoedingen.
Bij b.v. Avero Achmea krijg je 550 of 750 van dit traject terug. Waardoor je eigen investering niets is.
Je krijgt de aandacht, begeleiding en precies die praktische tools aangereikt waardoor je eindelijk begrijpt waar je eetproblemen vandaan komen en hoe je ze kan oplossen. Net als alle vrouwen die jou de afgelopen 15 jaar voorgingen. Lees hier hun ervaringen. Het programma is gebaseerd op 7 sleutels, die de basis vormen voor een probleemloze relatie met eten. Deze methode is gebaseerd op 15 jaar ervaring werken met vrouwen met eetproblemen. Deze 7 stappen leiden van Controle naar Vertrouwen. Ben je er klaar voor? Hier heb je een goed overzicht.

bottom of page