Als je bang bent voor weer een teleurstelling

July 2, 2018

“Ik wil zo graag nog een paar kilo’s kwijt voor de zomer” zei een cliënte tegen me. Omdat ze al zoveel teleurstellingen op het gebied had van (blijvend) afvallen durfde ze het nauwelijks uit te spreken…

Hoe is dat bij jou?
Hoe vaak ben jij begonnen met een nieuw dieet, een nieuwe poging, en hoe vaak ben jij teleurgesteld raakt? En wat heeft dat met jou gedaan? Misschien ben je wel heel hard over jezelf geworden, schaam je je, voel je je zwak.

Bang voor weer een teleurstelling
Teleurstellingen werken net als het hondje van Pavlov: we worden huiverig, en alleen al het idee er aan, maakt dat we ons terugtrekken. Wie wil er tenslotte weer een teleurstelling? Of misschien doe je wel net alsof je het niet meer belangrijk vindt. Heb je het opgegeven. Of ben je juist super hard gaan vechten.

Ik moedigde mijn dappere client aan, om juist naar haar verlangen toe te ademen. Juist haar verlangen te voelen dat ze zo graag wil dat haar buitenkant met haar innerlijke groei matcht. Dat ze die leuke zomerjurkjes kan dragen. Dat ze de ballast kwijt is. Ze ging steeds meer stralen!

Hoe is dat bij jou? Durf jij naar je verlangens toe te ademen, ze juist in je lichaam te voelen.
Ze diep in te ademen, te voelen hoe graag je het wilt. Ook al ben je teleurgesteld geweest. Ook al heb je de neiging om je af te sluiten. Zelf ben ik wel 100 keer opnieuw begonnen met calorieën tellen, mediteren. Je kracht ligt: ‘ in het steeds opnieuw beginnen, hulp vragen, een goede structuur hebben, het samen doen met mensen met hetzelfde verlangen. ‘

Er is altijd een weg!
Geef dus nooit op. Het kan zijn dat er nog 1 puzzelstukje ontbreekt, waardoor het jou nog niet gelukt is.
Have Faith & Believe in Yourself.

Ik daagde haar uit om haar verlangen te delen in de groep Samen Slagen bij Emotie-eten (de geheime Facebook groep), en spontaan haakte een aantal mensen aan. Samen deden ze de Challenge: (ver) licht de zomer in!

Ik geloof echt dat door dingen samen te doen, een stok achter de deur te hebben, hulp in te schakelen, en het ook leuk en licht te houden, je resultaten haalt. Zo heb ik ook mijn boek afgekregen.  Eigenlijk alles wat ik graag wilde in mijn leven.


Sleutel tot succes
Door dingen samen te doen en volgens een bepaalde structuur te doen, hou je het makkelijker vol: dat is de sleutel tot succes.

Er bestaan geen fouten, alleen maar groeimomenten
Ook is het belangrijk om als uitgangspunt te hebben dat je van alles kan leren. Een terugval of snaaibui is niet ‘fout’ of ‘zwak’ of ‘’ een verloren kans’  , maar juist een groeimoment, een richtingaanwijzer hoe het beter kan. Geef dus nooit op, have faith & believe in yourself.

Ik zie wel dat mensen soms sneller opgeven, dan verstandig is. Dan dat ze resultaat hebben. Ze verliezen de moed, en hebben een soort korte termijn denken: het moet in 4 keer of 7 keer over zijn. Het is dan belangrijk om de realiteit te zien: je kan niet verwachten van een probleem wat in 40/ 30 jaar is ontstaan, dat dat in een paar keer over is. En ook dan geldt dus: geef nooit op. Blijf gaan voor jou wat jij wilt in het leven. Waar je naar verlangt. Hier kan je een meditatie doen uit hoofdstuk 2 van het boek die gaat over: waar verlang ik naar?

Graag deel ik de lekkere ontbijtjes van de Challenge met jou:  de recepten, die gemaakt zijn door Linda van Lekker eten met Linda.

 Liefs,
Joan

Please reload

Recent Posts
Please reload

Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters
  • Instagram Social Icon
  • Praktijk Joan Bieger Eetstoornis
  • Joan Bieger Eetproblemen therapeute

eetproblemen haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

eetstoornissen omgeving haarlem 

eetstoornissen amsterdam

eetstoornis amsterdam 

Mijn blogs over gevoeligheid, emotie-eten en een goede relatie met jezelf, de mensen om je heen & je partner, ontvangen?

Meld je hier aan: 

eetproblemen omgeving haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

Praktijk Joan Bieger - Heemstede - Haarlem - Amsterdam

anorexia

boulimia

vreetbuien

emotionele eter

wie kan mij helpen met