Recent Posts
Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters

Twee tips om langer je vakantiegevoel vast te houden & te leven alsof je altijd vakantie hebt

De meeste vakanties zijn nu voorbij.


Lijkt het bij jou ook alweer een tijdje geleden? Stop dan na deze zin😊 even met lezen en reis terug in je verbeelding en gevoel naar hoe jij je voelde toen je op vakantie was.


Welk gevoel had je? Welke kernwaardes/waarden ‘leefde’ je toen, die belangrijk voor jou zijn? Hoe voelde je je in je relatie, deed je dingen anders dan toen je thuis was? Kernwaarden zijn waarden die voor jou essentieel zijn, ze geven jouw essentie weer. Jouw ziel.


Als HSP-er extra belangrijk om verbinding met jouw ziel te hebben, en niet teveel te vervloeien met anderen en je omgeving en anderen belangrijker te maken dan jezelf.

Vaak zie ik dat mensen die emotie-eten of ander vermijdingsgedrag hebben, niet helemaal hun kernwaarden in hun werk, relatie of leven (kunnen) leven. Of daarvoor ruimte in hun leven maken.


Ik ben heel benieuwd naar jouw kernwaarden. Heb jij die helder, weet jij, wanneer jij je gelukkig en bevredigd voelt in je leven? Als ik terugreis naar onze vakantie in de dolemieten, zijn dit mijn kernwaarden:

1) Eenvoud (van hut naar hut gelopen, van A naar B, niets verder aan mijn hoofd)

2) Saamhorigheid, verbinding, plezier met Chris

3) Seksualiteit, sensualiteit (veel meer contact met mijn zintuigen en genieten)

4) Avontuur (huttentocht)

5) Veel bewegen in de natuur (krijg ik helder hoofd en gelukkig hart van)

6) Genieten

7) Vrijheid/ruimte

Leuk als je jouw kernwaarden even terugmailt! Twee tips om nu je vakantiegevoel ook hier meer te ervaren:

1) Maak een collage van je kernwaarden, dit zijn voor jou blijkbaar hele fijne, belangrijke gevoelens, en door die meer door het jaar heen te leven, ga je je ook meer zo voelen alsof je op vakantie bent.

2) Pak nu je agenda er bij en plan t/m 31 december 2021 uitjes, dingen, momenten die jou deze gevoelens geven. - Zo loop ik minstens 1x per week naar de praktijk om de kernwaarde bewegen en eenvoud te voelen. Zo verwerk ik meteen prikkels, dus ideaal. - Ga ik eind oktober weer 2 weken pelgrimeren met mijn besties. - Ga ik zelf een wandel/stilte retraite geven (die is trouwens naar 17, 18, 19 december verplaatst).


- Heb ik mijn (werk) agenda drastisch vereenvoudigt. Ik ben vastbesloten om te leven alsof ik op vakantie ben, in plaats van anders om. Jij ook?

Dit heeft namelijk een ontzettend goed effect op mijn relatie ook. Als ik meer ontspannen ben, heb je ook meer ruimte voor sensualiteit/seksualiteit, wat onze relatie weer ten goede komt. EENVOUD(ig), toch?!


Als jij iemand bent die makkelijk ‘vervloeit’ en hierdoor zichzelf makkelijk kwijtraakt (en je kernwaarden), dan helpt deze blog je misschien. Wil je alvast een langer moment voor jezelf inplannen, ga dan mee met onze wandel/stilte retraite op 17, 18 en 19 december 2021. Een mooi moment om terug- en vooruit te blikken.


Liefs, Joan