Recent Posts
Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters

Overspoeld, veel in je hoofd, onrustig? Misschien verwerk je prikkels niet op de goede manier


“Ik word helemaal gek van mezelf, mijn gedachten maken overuren, ik kom moeilijk tot rust” - dit hoor ik bijna dagelijks in de praktijk.


Het zijn sowieso onrustige tijden. Extra belangrijk dat we goed voor ons zelf zorgen in deze tijd. (daarom heb ik samen met Mascha Hoff een hele mooie challenge ontworpen, die start op 1 november)


Als gevoelig iemand (geef het beestje een naam: HSP, Empath, Gevoeligerd), heb je meer prikkels te verwerken, dan iemand die niet al haar zintuigen heeft openstaan.


Als je:

· Dingen aanvoelt

· Luistert met al je zintuigen, je hele systeem

· Gevoelig bent voor de omgeving (de omgeving als het ware scant)

· 'Onder' de woorden, gedrag van iemand kan voelen

· Na een etentje nog in bed de gesprekken, je werk - langs gaat

` Een groter perspectief ziet, mooiere/betere mogelijkheden voor b.v. samenwerking, je relaties

` Empathisch bent, kan meevoelen met een ander, naast iemand kan zitten in rust en vertrouwen Dan is de kans groot dat je HSP bent. Je hebt dan meer prikkels te verwerken, dan iemand die dat niet is. Je bent eerder een spons dan een tefalpan:)


En daar heb je goed voor te zorgen. Want hoe mooi is het dat je zoveel aanvoelt, onder woorden kan voelen, een groter perspectief ziet, empathie hebt/kan medevoelen wat iemand anders voelt. Dat is een SUPERPOWER.

Veel mensen, ervaren HSP als een last, in plaats van een superpower. Misschien heb jij dat ook? En heb je tot nu toe er niet echt goed voor gezorgd. Maar hoe zou het zijn als je het als superpower gaat zien, en de komende weken kijkt hoe het gaat als je je input/prikkels beter reguleert, verwerkt en ordent. Dan wordt het namelijk meer een kracht, dan een last. En we hebben de gevoelige, empatische mensen hard nodig in deze tijd. We hebben jouw kracht hard nodig. Luister de komende tijd eens goed naar je lichaam: Als je moe bent, zou je eigenlijk kunnen zeggen, dat je aan je tax zit. Als je onrustig slaapt, zou je ook kunnen zeggen dat je teveel prikkels binnen hebt gekregen. Je zou het in dat geval, ook een verwerkingsprobleem kunnen noemen, in plaats van een slaapprobleem. Je lichaam is zo’n een goede raadgever! Hoe zou het zijn als je daar naar zou luisteren, en jezelf tot rust brengt door fijne, rustgevende, dingen te doen.

Na een volle werkweek, kom ik tot rust, door te bakken: gezonde, lekkere dingen: granola, appeltaart, bananenbrood...mmm….En ik heb meteen voor een week gezonde ontbijtjes voor mij en mijn liefje.

Het is alsof ik met het maken van deze heerlijke dingen, ordening in mezelf en de wereld vindt. Je gooit wat ingrediënten bij elkaar, in een bepaalde volgorde, en er komt iets moois en lekker uit. Wow.

Maar ook de pijn, het verlies, waarvan ik getuige ben geweest als therapeut, kneed ik door het appeltaart deeg heen, het onbegrip. De verwarring wordt vanzelf begrip, als het bananenbrood af is.


Het leven, de dingen die we ervaren, relaties, is niet alleen maar leuk. Er komen dingen voorbij, die pijn doen.

Dat leren dragen, verdragen, verwerken, en weer ordenen, op een natuurlijke wijze, maakt dat ik weer fris de week inkan. Ik voel me gedragen in een grotere natuurlijke orde waarvan we allemaal onderdeel zijn. Hoe zou het zijn als JIJ op een liefdevolle en praktische, manier zou ordenen, niet met je hoofd, maar door fijne dingen te doen.

Het gaat niet alleen om te leren ontspannen, maar juist ook om prikkels te verwerken en te ervaren dan je dan weer ruimte hebt.

Dit niet met malen, piekeren, en je hoofd doen, maar juist door beweging.


Dit zijn nog 7 andere manieren:

1) Schrijven, ordenen op papier

2) Tekenen

3) Yoga

4) Wandelen

5) Koken, breien of anderszins creatief zijn, met je handen bezig

6) In de tuin werken

7) Schoonmaken, dingen ordenen in huis

8) Wat is het voor jou? Leuk als je laat weten hoe jij ordent en in je kracht blijft. Een vriendin van mij maakt deze mooie mandela's! Warme groet, Joan Bieger

Wil jij leren hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken en verbonden, krachtig en energiek door het leven kan gaan?

Kijk dan eens of onze "Challenge In 21 dagen een duurzame verandering in je levensstijl, Voeding - Beweging – Ontspanning - (Veer)kracht" iets voor jou is. Of het "Bevrijd je leven Traject.", waarmee je voorgoed met je emotie-eten / co-dependentie afrekent. Werk je liever aan patronen die een liefdevolle relatie met je partner in de weg staan. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject, zodat je je weer veilig, voldaan en verbonden met elkaar voelt.
  • Instagram Social Icon
  • Praktijk Joan Bieger Eetstoornis
  • Joan Bieger Eetproblemen therapeute

eetproblemen haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

eetstoornissen omgeving haarlem 

eetstoornissen amsterdam

eetstoornis amsterdam 

Mijn blogs over gevoeligheid, emotie-eten en een goede relatie met jezelf, de mensen om je heen & je partner, ontvangen?

Meld je hier aan: 

eetproblemen omgeving haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

Praktijk Joan Bieger - Heemstede - Haarlem - Amsterdam

anorexia

boulimia

vreetbuien

emotionele eter

wie kan mij helpen met