top of page
8.jpg

anderen

Over mij - als coach

Rob vertelt hij hoe uit de co-dependentie (en een relatieverslaving) is gestapt

Add some more info about this item...

Ik was verzeilde geraakt in een relatie met veel liefde, maar ook heel veel onrust, ruzie en een giftige dynamiek als het om bepaalde kernwaarden ging en ik kon me daar niet van losmaken, óf het oplossen. Ik was daar op nare wijze in verstrikt geraakt. Met die hulpvraag ben ik naar Joan gekomen, ik liep steeds een muur aan.


 

Ik heb ontzettend veel geleerd, de patronen in die dynamiek leren ontdekken, mijn eigen aandeel leren zien, gezien waar de bron bij mijzelf ligt (mijn jeugd) en hoe die jeugd doorwerkt in je hele leven en de relatie die op je pad komen. En uiteindelijk daardoor niet allen inzicht gekregen, maar ook een stuk berusting in hoe de zaken liggen, en de (on)mogelijkheden daarin. Het stellen van grenzen, zelfliefde en ook berusting. De patronen in mijn leven leren zien en begrijpen. En ook geleerd hoe je het heft in handen kan en mag nemen, hoe je goed voor jezelf kan en mag zorgen en de giftige zaken in je leven achter je mag en moet laten.


Het gaat steeds beter met mij! Het traject heeft een behoorlijk maanden in beslag genomen en was ook erg confronterend, want er wordt je keihard een spiegel voor gehouden. En dat is soms pijnlijk en verdrietig. Het groeiproces zit ik nog middenin. Ik ervaar dat het geen project is met een harde einddatum maar dat persoonlijke groei iets is wat pieken en dalen kent en waar soms stug volhouden en offers brengen je altijd mooie resultaten oplevert.

 

De begeleiding ervaarde ik heel erg fijn en deskundig. Joan kan op ogenschijnlijk subtiele wijze dingen in gang zetten. Ze is erg gericht op het individu en schakelt makkelijk waardoor het echt maatwerk wordt. Ze voelt de dingen haarfijn aan en haar kennis en gevoel voor de te volgen koers zijn voor mij echt succesvol gebleken.

attention...

Joeke vertelt hoe ze worstelde met obsessief eten

Zonder te weten waarom, praktisch bij elke emotie

Ik worstelde met obsessief eten. Zonder te weten waarom. Eten bij praktisch elke emotie.

Door de coaching heb ik geleerd om met mezelf in gesprek te gaan. Met een liefdevolle aanpak. Door mezelf helemaal te omarmen zoals ik nu ben, met mijn ‘eetprobleem’ erbij.
Ik gebruik nog steeds bepaalde oefeningen zoals: schrijven (dialoog) en de oefening ‘waar honger ik echt naar’. Ook helpt het mij om gewoon dingen te gaan doen (beweging helpt bij mij vaak of gewoon lekker in bed gaan liggen met een boek of een film)

Joan is een geweldig mens. Super begripvol en paste precies bij mijn ‘probleem’. Duidelijk, beschikbaar, warm en liefdevol. Bij Joan kreeg ik altijd helemaal het gevoel van thuiskomen. Ik hoef me dan niet voor te doen als iemand anders. Gewoon hoe het echt met me is. En ook het werken op een diepere laag spreekt mij ontzettend aan. Gewoon echt naar de (misschien onbewuste) oorzaak kijken. Dat zorgt naar mijn idee ook alleen voor verandering, anders is het alleen aan de oppervlakte en volgens mij werkt dat niet op de langere termijn.

Beter op koers blijven

Inge, 49 jaar

“Bij Joan heb ik zowel groepstraining als individuele coaching gedaan: eerst voor eetproblemen, daarna voor hooggevoeligheid.
Ik raakte steeds van mijn pad af, van wat ik werkelijk wilde. Ik begreep dat niet goed. Maar ik ben achter allerlei saboterende gedachten en gevoelens gekomen, en ik heb geleerd hoe ik op mijn pad kan blijven.

 

Onder haar enthousiaste en kundige leiding heb ik inzicht gekregen in de diepere betekenis van mijn gedrag. Dat deed zij op een bijzondere manier, waarin praktisch en spiritueel elkaar raken. Ze had aandacht voor de groep maar wist ook heel goed individueel te raken.

Ik sta al heel anders in het leven, veel meer in contact met mijzelf en daardoor ook met anderen. Ik weet nu veel beter mijn koers te behouden.” Inge (49 jaar)

Ik dacht dat ik mezelf kende....

Hoe Jasmijn haar eetproblemen overwon

Ik had het gevoel geen controle over mijn eetgedrag te hebben. Hierdoor werd eten steeds negatiever voor mij. Achteraf had ik ook wel een negatief zelfbeeld.
 

Ik heb heel veel over mijzelf geleerd, ik kwam er eigenlijk al snel achter dat ik mezelf helemaal niet zo goed kende als ik dacht. Zo kwam ik erachter dat ik vaak ging eten uit onrust, verwarring, frustratie of juist uit blijdschap. Nu sta ik veel meer stil bij mijn gevoel.

Ook liet Joan mij inzien dat ik prima op mijn eigen gevoel/intuïtie kan vertrouwen, ik dacht veel te veel aan andere meningen of in 'dit mag ik niet vinden'. Dat geeft een krachtig gevoel nu ik hier veel meer op vertrouw.

 Ik zag mezelf ook door een negatieve bril. Wat kan er beter? Wat is er niet mooi genoeg? Ik keek helemaal niet meer naar de mooie eigenschappen en mooie kanten van mijn lichaam. Ik kan echt zeggen dat ik mezelf anders ben gaan zien.

Tevens leerde ik 'de saboteur' herkennen; het stemmetje wat mij steeds over wilde halen om toch nog dat ene koekje/snoepje/wijntje/stokbrood/kaasje etc etc te nemen.

Onder mijn eetproblemen bleek ik niet stil te staan bij mijn gevoel. Daarbij ook wel diepgewortelde gedachtes en overtuigingen die je vanaf kinds af aan mee krijgt over wat wel of niet goed is. Ik had een bepaald idealistisch beeld wat niet bestond.

Mijn moeder lette erg op mijn gewicht en was bang dat ik dik werd. Zij deed dit uit goede bedoelingen maar achteraf kan ik zeggen dat ik mede hierdoor altijd 'bang' ben om aan te komen en altijd gedacht heb dat ik dikker ben dan de rest. Pas sinds kort 'kwam ik erachter' dat dit niet zo was.
Ik had ook altijd een bepaald streven, een bepaald gewicht of een bepaald lichaam wat ik ooit hoopte te krijgen.
 

Ik gebruik nog steeds: 

–        De oefening met de toekomstige ik + ademhalingsoefening

–        Uit het moment stappen om even na te denken

–        De saboteur herkennen 

Joan is een heel prettig persoon. Ik vond het best heel persoonlijk, had nog nooit zo iets als coaching gedaan. Ik vond het soms best gek/lastig om zo open te zijn. Dit gevoel raakte ik wel al snel kwijt. Joan weet echt het juiste stukje eruit te pakken. Daarbij vond ik het heel bijzonder dat ze echt samen met mij naar de juiste puzzelstukjes op zoek was.

 

Hoe Claudia haar eetprobleem heeft overwonnen

Iemand die haar verhaal verteld nu ze is genezen...

Een dappere vrouw die haar verhaal verteld

Niet meer de hele dag aan eten denken

Marijke, 51 jaar

“Ik ben zo blij dat ik bij jou ben geweest. Toen ik terug fietste naar huis voelde ik me al beter, ik was ontspannen iets wat ik al 2 maanden niet meer gevoeld heb. Eten zit niet meer de hele dag in mijn hoofd en ik hoef geen moeite te doen om verleidingen te weerstaan. Dat lukt me nu zonder problemen heerlijk.”

Weg Muur...

Manager, 46 jaar

“Joan prikte zo door mijn weerstand heen, het heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd. Ik heb weer meer regie over mijn leven & een positiever zelfbeeld. Ook is er stukje oud zeer weggewerkt’ 

Leren met Humor - blijvende verandering

Communicatie adviseur, 51 jaar

“Wat ik prettig bij Joan vond, was dat ze ook heel concreet was. Ik werd echt uitgenodigd om dingen in het dagelijkse leven uit te proberen. Hierdoor zijn dingen ook blijvend veranderd. Verder vond ik het heel veilig bij haar, en hebben we ook veel gelachen". 

Een groot Cadeau!

Moeder - 41 jaar

“Ik had vaak last van schuldgevoelens, en daar ging ik dan zo over piekeren. Ik had schuldgevoelens over dat ik mijn moeder niet had gebeld, en ook over dingen waar ik niets aan kon doen. Met Joan ben ik die gedachten gaan onderzoeken; en vaak bleken ze helemaal niet waar te zijn. Ik heb echt geleerd anders te denken. 

Please reload

bottom of page