top of page
Copy of Untitled-2.jpg

Seen it

done it

Been there

Specialiste in eetstoornis geboren uit eigen 
ervaring 

Ik ken ze allemaal. Alle one-liners waar je mee te maken krijgt wanneer je met een
eetstoornis kampt. Alle goede raad, dingen die jij alleen begrijpt en verder niemand..

 

Ik werk nu meer dan 15 jaar met mensen met eetproblemen, en ben flink
ervaringsdeskundig om het maar zo te noemen. Vanaf mijn 13 tot en met mijn 25e
ging ik gebukt onder eetbuien en werd dit een donkere periode in mijn leven.

 

Ik weet dus echt waarover dit gaat en mag concluderen dat het kunnen sparren, klankborden en samen werken aan herstel met iemand die van binnenuit begrijpt wat jij bedoelt, zeer goede resultaten geeft.

 

Natuurlijk is het belangrijk dat je ook persoonlijk een 'klik' met mij ervaart.

En hiervoor bied ik dan ook altijd, geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek (99 euro) - zonder verplichting - aan waarin we samen kijken of we voelen: YESSS wij gaan het gewoon doen! Na deze kennismaking zijn de kosten ook 95,- euro per gesprek van 1 uur.  Die kosten worden vaak deels vergoedt. Bij 'contact' kan je daar alles over lezen. Neem jij de eerste stap? Dat is nu net het enige waar ik je niet bij kan helpen!  

 Joan bieger

Eetstoornis

Boulimia

Duivel op mn schouder

Overgeven

24/7 met eten bezig zijn

Maandag begin ik weer

Vreetbuien

steeds een nieuw dieet

stress eten

emotie eten

ik schaam me zo

Untitled design-3.jpg

Een eetstoornis of eetproblemen komt veel vaker voor dan wij denken. Het taboe dat bij anorexia of boulimia optreed is groot en veel patiënten met een eetstoornis begrijpen niet wat er nodig is om te genezen van je eetproblemen. Joan Bieger uit Haarlem en Heemstede werkt landelijk en ook veel in de regio Amsterdam. Zij is gespecialiseerd coach en therapeute voor mensen met eetproblemen zoals anorexia en boulimia. in 

Mijn aanpak:

Ik geloof in jou

Voor iedereen is een leven zonder eetproblemen mogelijk! Door mijn op maat trajecten is er behandeling door heel nederland mogelijk.

Ik werk met volwassenen & adolescenten vanuit een integrale werkwijze. Mijn methode is grotendeels gebaseerd op “de 3 beste boeken op het gebied van eetproblematiek” (gekozen door patiënten van de Stichting Anorexia/Boulemia). Inmiddels werk ik nu met mijn eigen geschreven boek over emotie-eten: B.E.V.R.I.J.D. je leven van emotie eten.

De aanpak betreft o.a. het veranderen van negatieve over-tuigingen waardoor mensen meer in hun kracht komen te staan. Het werken met de ‘innerlijke saboteur’ (diegene die steeds op de rem staat als jij gezond wilt eten werkt altijd zeer verhelderend.

Ook het voelen en uiten van behoeften en gevoelens neemt een belangrijke plek in. Voor het veranderen van het eetpatroon werk ik meestal samen met een diëtiste.

 

Vaak gebruik ik ook fenomenen uit de haptotherapie. Met name om de cliënt beter contact te kunnen laten maken met zijn gevoelens, zijn lichaam en zijn behoeften.

Andere boeken die ik veel gebruik zijn:

  • Uit de ban van de eetbuien (Joanna Kortink)

  • Gewichtsverlies voor mensen die teveel voelen (Colette Baron-Reid)

 

Het maakt niet uit of je teveel of te weinig eet qua begeleiding. Vaak is het zo dat mensen met eetproblemen gevoelige mensen zijn, en teveel voelen. De neiging om dan controle over het eten te krijgen, of je gevoelens met eten te dempen is dan groot. Alleen is dat niet de juiste oplossing. Buiten de hoogsensitiviteit is er vaak een neiging tot je aanpassen hetgeen zich uit in weinig zelfzorg en eigenliefde. Niet je eigen pad durven kiezen en voor jezelf durven opkomen. Vaak voel je je anders dan anderen.
 

Ik kan je hierbij helpen en ben volledig zelf ervaringsdeskundig en opgeleid in de eetproblematiek door Joanna Kortink van Artiva. Als ook 3 jaar in de haptonomie, Voice Dialogue, en Pschycho sociaal therapeut.
 

Boek hier je Intake (99,- euro) in de praktijk in Haarlem of via Skype. Ik krijg ook geregeld clienten uit andere delen van het land. Daarna zijn de kosten voor de coaching ook 99,00 euro per uur. Die deels worden vergoedt vaak. 

Je kunt per afspraak boeken. Daarvoor kan je me meteen mailen.

En het is ook mogelijk in te schrijven voor een compleet traject:  B.E.V.R.I.J.D. L.E.V.E.N. Hierin leer je hoe je een leven zonder eet- en gewichtsproblemen kunt creëren door toepassing van deze methode. 

bottom of page