top of page

Mijn 

aanpak bij eetproblemen. 

Praktijk voor eetproblemen en eetproblematiek

Ik geloof in jou

Voor iedereen is een leven zonder eetproblemen mogelijk! Door mijn op maat trajecten is er behandeling door heel nederland mogelijk.

Ik werk met volwassenen & adolescenten vanuit een integrale werkwijze. Mijn methode is grotendeels gebaseerd op “de 3 beste boeken op het gebied van eetproblematiek” (gekozen door patiënten van de Stichting Anorexia/Boulemia). Inmiddels werk ik nu met mijn eigen geschreven boek over emotie-eten: B.E.V.R.I.J.D. je leven van emotie eten.

De aanpak betreft o.a. het veranderen van negatieve over-tuigingen waardoor mensen meer in hun kracht komen te staan. Het werken met de ‘innerlijke saboteur’ (diegene die steeds op de rem staat als jij gezond wilt eten werkt altijd zeer verhelderend.

 

Ook het voelen en uiten van behoeften en gevoelens neemt een belangrijke plek in. Voor het veranderen van het eetpatroon werk ik meestal samen met een diëtiste.

 

Vaak gebruik ik ook fenomenen uit de haptotherapie. Met name om de cliënt beter contact te kunnen laten maken met zijn gevoelens, zijn lichaam en zijn behoeften.

Andere boeken die ik veel gebruik zijn:

  • Uit de ban van de eetbuien (Joanna Kortink)

  • Gewichtsverlies voor mensen die teveel voelen (Colette Baron-Reid)

 

Het maakt niet uit of je teveel of te weinig eet qua begeleiding. Vaak is het zo dat mensen met eetproblemen gevoelige mensen zijn, en teveel voelen. De neiging om dan controle over het eten te krijgen, of je gevoelens met eten te dempen is dan groot. Alleen is dat niet de juiste oplossing.

Buiten de hoogsensitiviteit is er vaak een neiging tot je aanpassen hetgeen zich uit in weinig zelfzorg en eigenliefde. Niet je eigen pad durven kiezen en voor jezelf durven opkomen. Vaak voel je je anders dan anderen.
 

Ik kan je hierbij helpen en ben volledig zelf ervaringsdeskundig en opgeleid in de eetproblematiek door Joanna Kortink van Artiva. Als ook
3 jaar in de haptonomie, Voice Dialogue, en Pschycho sociaal therapeut.
 

Boek hier je Intake (99,- euro) in de praktijk in Haarlem of via Skype. Ik krijg ook geregeld clienten uit andere delen van het land. Daarna zijn de kosten voor de coaching ook 99,00 euro per uur. Die grotendeels worden vergoedt vaak. 

Je kunt per afspraak boeken. Daarvoor kan je me meteen mailen.

En het is ook mogelijk in te schrijven voor een compleet traject:  B.E.V.R.I.J.D. L.E.V.E.N. Hierin leer je hoe je een leven zonder eet- en gewichtsproblemen kunt creëren door toepassing van deze methode. 

het forum is nu een geheime Facebookgroep geworden: Samen slagen bij emotie-eten.
Meer info via de mail

bottom of page