top of page

Je gevoeligheid is je kracht

Wat je in jezelf mist, ga je buiten jezelf zoeken

Diep van binnen willen we als mens allemaal het zelfde: gezonde, fijne relaties. Ons geliefd, gevoed, gesteund voelen.
Liefde geven en ontvangen. Van betekenis zijn. Fijn werk. En toch is dit niet altijd zo makkelijk als het lijkt. 
 

 

Oude patronen, oude pijnen nemen vaak onbewust het stuur over. Ben ik het wel waard om liefde te ontvangen? 'Niemand zit op mij te wachten, de wereld is een onveilige plek. Mensen geven me niet wat ik graag wil.' Deze gedachten/schema’s bewijzen we vaak onbewust keer op keer aan onszelf, waardoor ze sterker worden in plaats van aan kracht afnemen. 

 

Codependentie kom ik vaak tegen: codependent wordt ervaren als een toestand (trance), waarin je automatisch je eigen gevoelens en behoeftes aan de kant zet, ten behoeve van de gevoelens en behoeftes van een ander of ten behoeve van de relatie. Je maakt jezelf al dan niet bewust afhankelijk van het gedrag of reactie van de ander of van de relatie. Hier kan je mijn co-dependentie test doen.

Door je hier bewust van te worden, en met afstand, bewustwording en compassie naar te leren kijken, kan er veel ruimte ontstaan.Meer vanuit je ware Ik leven - het deel in jou waar je verlangens en waarden huizen - geeft richting om het leven te creëren wat je diep van binnen wilt.

 

Ook is het belangrijk om oude wonden van vroeger te helen, te gaan zorgen voor het kleine meisje/ kleine jongetje in jou. En niet die zorg over te dragen aan mensen die hier niet verantwoordelijk voor zijn of niet emotioneel beschikbaar zijn voor jou.


Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, en steeds voor je volwassen, autonome zelf te kiezen. Te leren hoe je elkaar kan begrijpen, zodat je gaan leren om dingen onpersoonlijk te gaan nemen, gedrag is niet tegen jou persoonlijk. Maar ook anderen, hebben net als jij en ik, onbewuste patronen en pijnpunten. En als we dat van elkaar gaan begrijpen en elkaar gaan helpen groeien, dan ontstaat er een veel mooiere wereld: bij jou, bij mij en in het groot. Verbindende communicatie, in staat zijn om een complete boodschap te communiceren in plaats van een halve is hierbij heel behulpzaam.

Naast eetproblemen krijg ik veel mensen in de praktijk die graag beter willen leren omgaan met;
 • hun onzekerheden
 • (hoog) gevoeligheid en gevoelens.
  Misschien ben jij ook een empatisch iemand, HSP (hooggevoelig), en komen veel klachten daaruit voort. Hier kan je de test doen.
 • Zich vaak overspoeld voelen of overwerkt.
 • Zich niet langer willen aanpassen.
 • Beter hun grenzen willen aangeven.
   
Het leren uitspreken van je behoeften en verlangens om een verbindende manier, maakt dat je relaties op alle fronten fijner worden. Het is de bedoeling in het leven dat je je geliefd, verbonden, heel en zeker voelt. En om kunt gaan met de tegenslagen die nou eenmaal bij het leven horen. Ik help je er heel graag mee.
Hieronder kan je mijn SOS tip 1 bekijken: voor gevoelige, krachtige mensen. Of luister naar de Uitzending met Sabijn arts & mij over hooggevoeligheid & zelfzorg.

Sensitiviteit is echt een prachtige kwaliteit, als je goed er voor leert zorgen. Als je zorgt dat je niet overgevoelig, over-afhankelijk bent. Dan krijg je de oorspronkelijke kwaliteiten ervan weer terug: hartstochtelijkheid, intens kunnen voelen & leven, je intuitie volgen, op diep niveau mee kunnen voelen met mensen, onder de woorden kunnen lezen hoe iemand zich voelt. Intens genieten van ontmoetingen, de natuur, dieren, stilte, eenvoud, en van alleen zijn. Ben jij er klaar voor om een gezonde relatie met jezelf, en daaardoor met andere aan te gaan?
Ik ben aangesloten bij Gezonde Relaties.com. Dit netwerk is opgericht door Sarah Hofman. We delen een gezamenlijke missie om mensen uit een afhankelijkheids relatie (co dependentie) te helpen groeien naar een gezonde, gelukkige relatie. Van leed naar liefde. 
Ook als je met Rouw & Verlies te maken krijgt, kan ik een tijdje met je meewandelen. Niemand wandelt alleen maar fluitend door het leven al laten we elkaar dat wel vaak denken en krijg je soms de indruk dat je enige bent die zich letterlijk verloren voelt en op zeker moment zichzelf niet meer herkent.  In onze westerse maatschappij zijn we geneigd te denken dat het leven alleen maar leuk, succesvol & maakbaar is. De realiteit is dat we alllemaal met verlies, rouw en onverwachte gebeurtenissen te maken krijgen.
 • Een Scheiding
 • Ziekte 
 • Verlies en Rouw
 • Werkeloosheid
   
We hebben vaak niet geleerd om met gevoelens, verlies om te gaan. En onze omgeving ook niet, daardoor kun je je eenzaam en verlaten voelen. Ik bied je een veilige plek waar niets gek is en alles bespreekbaar. 

Joan

bottom of page