top of page

in gesprek met je partnerbetere communicatie, meer verbinding 

Joan Family-2.jpg
we hebben vaak niet geleerd om oprecht en
kwetsbaar te communiceren

Daarom is het niet zo raar dat een relatie soms een uitdaging kan zijn. We zoeken vaak onze partner uit om omdat je partner iets heeft, wat je zelf minder hebt. 

Ben je een echte doorzetter, work aholic?  Dan is de kans groot dat je je aangetrokken voelt tot een ontspannen, zachte partner. Door deze ontspannen kant van je partner kan jij bijvoorbeeld ook meer ontspannen. De ontspannen partner vindt het misschien juist aantrekkelijk dat de ander wat meer vuur en daadkracht in zich heeft.
 

Maar wat ons in het begin aantrekt, gaat ons later vaak irriteren.  En dat heeft te maken met een dynamiek die je door middel van de partner gesprekken gaat ontrafelen, zodat er helderheid en rust in de relatie komt. Hoe kan je elkaar weer net zo leuk vinden als vroeger? Waar is diegene gebleven waar je ooit op viel?

 

Als je helder krijgt wat jullie dynamiek is, en blauwe plekken uit het verleden, dan kan er weer een nieuw begin komen: begrip en veiligheid en plezier.

Ik geef de gesprekken, zowel alleen, als samen met mijn partner Chris, die ook relatie therapeut is. Je bent ook, als dat meer passend voelt, van harte welkom voor een individueel gesprek als je merkt dat je je bijvoorbeeld te afhankelijk voelt in de relatie. Als je het lastig vindt om je eigen pad te bewandelen, en voor je eigen verlangens en behoeftes op te komen. Misschien helpt de co-dependentie test jou om meer inzicht te krijgen. Hier kan je de blog daarover lezen.

Het uitgangspunt van mij & mijn partner: Chris, is dat relaties er zijn om ons iets te leren, om ons te helpen groeien. In liefde, in verbinding, in helder en kwetsbaar durven communiceren wat je echt voelt. Ook wij hebben de nodige hobbels in onze relatie ervaren, maar zijn er zoveel beter uitgekomen omdat we er hard voor hebben gewerkt. En veel kennis en inzicht hebben opgedaan in onze opleidingen over relaties en systemen. We zijn altijd bereid om open  te zijn, om te leren. En wij vinden niets fijner om anderen stellen daar ook bij te helpen. Mannen ervaren het als een groot pluspunt dat er ook een man bij de gesprekken is: een bedrijfseconoom met een zachte kant. 

Wil jij ook graag:

 • je samen voelen met partner? Echte partners voor elkaar zijn?

 • beter leren communiceren? Meer diepgang?

 • oprecht, open en eerlijk kunnen zijn in je relatie?

 • de onderliggende dynamieken leren herkennen en daardoor ander gedrag kunnen kiezen?

 • weer passie voor elkaar voelen?

Voel je, merk je: 

 • dat jullie veel gedoe hebben in de relatie en ben je dat zat?

 • of is er juist geen 'openlijk' gedoe, maar gebeurt er van binnen van alles bij jou/jullie? En uiten jullie dat niet?

 • voel je je onbegrepen & alleen en snap je niet waar die ruzies vandaan komen

 • leiden jullie je eigen leven, terwijl je voelt dat er zoveel meer in zit

 • droom je wel eens van een andere relatie en/of overweeg je er uit te stappen? Misschien heb je een ander iemand leren kennen

  Dan zijn relatie gesprekken wellicht een goed idee. Ik werk met EFT, Esther Perel, Voice Dialogue & Lichaamsoefeningen

In gesprek met je partner
 

 • Wat willen jullie graag in een/de relatie?
  Het leren uitspreken van je wensen,
  behoeften en verlangens in plaats van verwijten.

   

 • Op welke blauwe plekken wordt er gedrukt bij ruzie, onbegrip of verwarring, waardoor communicatie lastig is. 
   

 • Welk patroon ontstaat er daardoor?  

 • Hoe kunnen jullie verbindend leren communiceren in plaats van dat er verwijdering ontstaat.

 • Hoe kan je weer de waardering, de liefde voor elkaar voelen en verstevigen?

 

Voor een partner gesprek van 5 kwartier ontvang je allebei een factuur van 75,- euro. 

"Joan heeft ons geholpen om op een prettige, duidelijke manier onze behoeftes te communiceren. Het enige waar ik spijt van heb, is dat we niet eerder relatie therapie hebben gedaan, dat had ons een hoop ruzie gescheelt, zij kon de dingen zo verwoorden dat ze wel goed aankwamen bij Joost. Ook stelde zij vragen, waardoor ik mijn partner veel beter ben gaan begrijpen. Heel dankbaar voor deze stap!"- Isabelle

"Joan fungeerde als een soort tolk, zij kon de dingen zo voor ons verwoorden,dat we veel beter

snappen waar bepaalde dingen vandaan komen. Zo had ik een dominante vader, en word ik echt allergisch als Bert daar iets van weg weg heeft. Terwijl hij het alleen maar goed bedoelde. Ik heb ontdekt dat 90% van mijn reactie uit het verleden stamt. Dit heeft onze relatie enorm verbetert"- Monique

Heel erg fijn en deskundig -  “Ik was verzeild geraakt in een relatie met veel liefde, maar ook heel veel onrust, ruzie en een giftige dynamiek als het om bepaalde kernwaarden ging en ik kon me daar niet van losmaken, óf het oplossen. Ik was daar op nare wijze in verstrikt geraakt.  Ik heb geleerd: de patronen in die dynamiek leren ontdekken, mijn eigen aandeel leren zien, gezien waar de bron bij mijzelf ligt (mijn jeugd) en hoe die jeugd doorwerkt in je hele leven en de relatie die op je pad komen.


En uiteindelijk daardoor niet alleen inzicht gekregen, maar ook een stuk berusting in hoe de zaken liggen, en de (on)mogelijkheden daarin. Het stellen van grenzen, zelfliefde en ook berusting. Ook geleerd hoe je het heft in handen kan en mag nemen, hoe je goed voor jezelf kan en mag zorgen en de giftige zaken in je leven achter je mag en moet laten.

De begeleiding ervaar ik als heel erg fijn en deskundig. Joan kan op ogenschijnlijk subtiele wijze dingen in gang zetten. Ze is erg gericht op het individu en schakelt makkelijk waardoor het echt maatwerk wordt. Ze voelt de dingen haarfijn aan en haar kennis en gevoel voor de te volgen koers zijn voor mij echt succesvol gebleken.” - Rob

Hier kan je nog een artikel in de Plus over ons lezen.

Ja, we melden ons aan
bottom of page