top of page

Moederdag: moeder zijn & een eetprobleem hebben

Moederdag....

" Ik schaamde mij. Moeder zijn en een eetprobleem hebben; ik durfde er met niemand over te praten, uit angst om veroordeeld te worden. Een eetstoornis kwam in mijn optiek alleen voor bij jonge meiden, niet bij volwassen vrouwen zoals ik en zeker niet bij moeders."

Dit is wat een jonge moeder onlangs schreef in een blog voor mijn praktijk met eetproblemen.

Er zijn zoveel beelden die we hebben over hoe een goede moeder er uit moet zien. Wat ik zie is dat juist veel moeders eetproblemen krijgen, omdat er zoveel op ze af komt. Vaak weten deze mooie vrouwen niet dat ze hooggevoelig, sensitief zijn - en hebben ze niet geleerd om met gevoelens om te gaan van hun moeder. Ze mogen niet verdrietig zijn, niet boos, moeten moeder zijn leuk vinden.

En soms is er dan geen andere oplossing - als je daar gevoelig voor bent - om je gevoelens weg te eten.

"Bij mijn eerste bezoek heb ik haar alles en dan ook werkelijk alles verteld en ook dat ik mij zo schaam. Zij stelde mij gerust dat zij echt meer vrouwen van mijn leeftijd met dezelfde problemen in haar praktijk heeft. Ook mijn diëtiste beaamde dit. Gelukkig, dacht ik, dan ben ik niet zo gek of uitzonderlijk dan ik in eerste instantie dacht. "

Dit was het moment dat ik dacht: Ja, ook voor deze vrouwen ga ik een forum maken, een liefdevolle plek creëren.

Liefde is de meest krachtigste genezer!

Ze zijn niet gek, ze hebben alleen niet geleerd om met hun gevoelens om te gaan. Weten vaak niet dat ze sensitief zijn, en daardoor meer verwerkings tijd, alleen tijd nodig hebben. Stress en strengheid zorgen alleen maar voor extra druk. Liefde, bewustzijn en kennis is het antwoord.

En wist je dit? Uit Nieuw onderzoek blijkt: Niet alleen jongeren eetstoornissen. Ook ruim 1 op de 30 vrouwen 40+ kampt met een eetstoornis.

Je bent dus zeker niet alleen.

Het forum, deze lovetribe is mijn moederdag cadeau aan deze vrouwen! Jullie zijn mooi, er is niets mis met jullie, jullie horen erbij. Jullie sensitiviteit is je kracht. Kijk maar in de spiegel.

Het wordt een ander forum dan andere fora over eetproblemen, ik heb mijn clienten namelijk gevraagd waar het aan moest voldoen, en daar kwamen 3 verrassende dingen uit! Waar ik zelf nooit op was gekomen.

Happy mothersday.

bottom of page