top of page

Alles is mogelijk. Todo es possible!

Hoe gaat het met jou? Van mijn kant was het wat stilletjes met inspiratiebrieven in 2022. Maar ik ben er weer, en zit weer vol inspiratie.


Ik ben net terug uit Spanje, waar we met een groep van 8 tot 10 mensen, samen vakantie hebben gevierd. Die groep noemen we onze Soul Family: het is een groep vrienden, waarin we super oprecht zijn met waar we tegen aan lopen, en ook wat onze verlangens zijn in het leven. We steunen elkaar, geven elkaar ook feedback over wat we bij elkaar zien (als daar om gevraagd wordt), en ik zou niet zonder deze groep willen/kunnen.


Toen ik een paar jaar geleden therapeuten begeleidde om een hun missie en talenten te leven, en zichtbaar te worden, werkte ik met groepsprogramma’s. Deze groepen noem ik een LOVETRIBE. Misschien ken je het spreekwoord: :” It takes a city to raise a child”. Ik zou zeggen: “ It takes a lovetribe to live your deepest longings…je liefste leven, je grootste dromen”

Want, lieve lezer, waar verlang jij naar in 2023? Wat is jouw diepste verlangen of jouw diepste unmet need (Onvervulde behoefte)?


Ligt dit rondom:

  • Relatie(s)? Meer gelijkwaardigheid, compleetheid, passie?

  • Je gezondheid? Stressniveau? Emotie-eten?

  • Volledige expressie aan jezelf geven? Misschien ook je sensueler, passievoller voelen?

  • Werk en/of zingeving?

  • Je leven over een andere boeg gooien?

Misschien voel je wel, dat er meer in je zit, dan er nu uitkomt. En dat is een goed teken: je bent dan op zoek naar (nog meer) expressie van je zelf, je zelf te verwezenlijken, misschien op andere vlakken dan je nu doet.


Mijn diepste verlangen en tevens ook meest onvervulde behoefte is om: is om meer in Spanje te wonen/leven/werken; ik gedij zo goed daar in de natuur, omringd door bergen, buiten zijn. De gezelligheid van een dorpje, de spontaniteit. En ik kan mijn werk daar ook heel mooi doen: want het allerliefste breng ik mensen terug bij hun essentie: bij wie je ten diepste bent, wat je ten diepste wilt, waar je nog meer expressie aan wilt geven. Bij mijn droom, loop ik natuurlijk ook tegen mijn saboteurs aan (hoe dan, is het wel mogelijk etc?), en ben ik zo dankbaar met mijn Soul Family, want die ondersteunt mij hierbij. Komt met ideeën, houdt me een spiegel voor, bemoedigt me, inspireert me. Hoe zou het zijn als jij zo’n lovetribe hebt in 2023, om jouw verlangens in 2023 te vervullen?

Misschien ben je geneigd dit vooral in je eentje te doen.

En blijf je tegen je criticus aan lopen, tegen twijfels, verandert het de hele tijd in jou, durf je geen stappen te nemen, blijf je hangen, heb je niet genoeg (zelf) vertrouwen?


Misschien denk je, net als veel van mijn klanten: "Ik ben een zwakkeling, ik moet beter mijn best doen, ik ben slap, ik moet meer wilskracht hebben, enzovoort. Maar wat nou als het antwoord veel meer ligt in dat je: juist meer steun en support nodig hebt. Dat je misschien geneigd bent, de dingen waar je tegen aanloopt: relatieproblemen, je mooie sensitiviteit en de uitdagingen die daarbij horen, een overspannen/gehaast gevoel, gezondheidsgedoe en/of verslavingsgedrag/ emotie eten, je emoties leren reguleren veelal zelf probeert te doen. Misschien uit schaamte, zwakte, gewoonte? Veel van je leven heb je immers prima op orde, maar dit lukt nog niet. En dat komt niet omdat je slap bent, of een twijfelaar of mislukking of niet goed genoeg. Maar misschien heb je wel meer support, steun, inspiratie, liefde, bemoediging nodig.

Daar diep in de bergen hoorde ik de zin: ALLES IS MOGELIJK.

Dat is mijn spreuk voor 2023.


En ik ondersteun jou/jullie heel graag dat jij genoeg (zelf) vertrouwen, eigenliefde en support hebt (je lovetribe) dat jouw wensen op welk vlak dan ook, uitkomen.

Todo es posible!

Warme groet,

Joan


PS: wil je je emotie-eten achter je laten door gebruik te maken van de kracht van een groep en gelijkgestemden, en je zo ondersteund, gespiegeld en gezien te voelen, doe dan mee

met de groepstraining Bevrijd jezelf van emotie eten & overtollig gewicht op allerlei fronten:) of met het Event op 1/2 april Bevrijd je vrouwelijke kracht en leeff je liefste leven.

Comments


bottom of page