top of page

Je verborgen verhaal

Iedereen heeft wel een verborgen verhaal. Dat verborgen stukje in onszelf waar we liever niet naar kijken, wat we wegstoppen. Vrijdag deed ik met Chris (mijn man) mee aan een Familieopstellingen dag 'Geld verdienen met je Roeping'.

Daar werd ik 2x gevraagd om het ‘verborgen verhaal’ van iemand te zijn. Ik ging klein gebogen, verstopt ergens zitten in de zaal, en ik ervoer hoe het was dat niemand naar me keek, al helemaal niet diegene van wie ik het verborgen verhaal was.

Alles in mij riep (als verborgen verhaal): "Je hoeft alleen maar even naar me te kijken, me te zien, dan voel ik me gezien".

Ik realiseerde me weer, dat dit voor mij een ongelofelijk belangrijke motivator is om mijn werk als therapeut, coach te doen.

Het is de reden dat ik het forum voor eetproblemen op heb opgericht – om vrouwen met eetproblemen te helpen hun verborgen verhaal naar buiten te brengen.

En ook de zichtbare Onderneemster: wat is jouw verborgen verhaal (mess) & wat is jouw Message hierdoor? En welk verborgen verhaal houdt jou tegen om jouw verhaal te delen? Om jouw passie te leven?

Alles wat zich niet gezien voelt gaat trekken, duwen, saboteren, stil leggen – zorgt dat het niet stroomt in jouw leven. Het voelt niet integer, niet fijn naar jezelf toe.

En dat het Haarlems Dagblad dan aandacht besteedt aan het Forum voor Eetproblemen, en zo de maatschappij helpt om verborgen verhalen – zichtbaar te maken – maakt mij dankbaar. Dat kan toch allemaal geen toeval zijn:)

Wat is jouw verborgen verhaal? Verhalen? Als dat eetproblemen & je wilt leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie.

bottom of page