top of page

Mij kan je niet raken!


Een stoere meid van 18 jaar, kijkt me stoer aan. Ze heeft zwaar ondergewicht. Maar haar kan je niets maken.

Ik voel hoe slim ze is – en dat ze stiekem trots is op hoe ze alle behandelaars om de tuin leidt. Haar kan je niets maken.

Verplicht snickers eten bij de Ursula, stoppen met overgeven. Dan stap ik meteen op, zegt ze vastberaden. Haar kan je niets maken.

Menstruatie die is gestopt, pijn in haar slokdarm, allerlei lichamelijke klachten, ach….ze gaat toch niet stoppen. Haar kan niets raken.

Een moeder met steeds een andere relatie, die er nooit is, haar vader heel ver weg. Nee, dat heeft er niets mee te maken. Haar kan niets raken…

Ach, lief meisje, wie heeft jou ooit gewoon zachtjes over je hoofd geaaid, en jou verteld dat je goed bent zoals je bent. Dat je niet hard hoeft te vechten, maar dat er een veilige plek voor jou is. Dat je gevoelig bent, en dat er echt naar je geluisterd wordt.

Dat dingen bespreekbaar maken, je gevoel uiten - je zal helpen om te ontdekken wie jij bent, en wat je graag wilt in je leven.

Veiligheid, gevoeligheid, en eetproblemen heeft alles met elkaar te maken, waarom is er zo’n gat tussen de reguliere gezondheid zorg / eetklinieken en holistische/ ervaringsdeskundige therapeuten.

Ik pleit voor ervaringsdeskundige in de zorg, en ben super blij met instellingen zoals Human Concern. En met hoe ik werk binnen Praktijk Bieger. Dit boek is 1 van mijn inspiratiebronnen. Al zijn over haar klinieken ook minder goede verhalen, maar dat is over elke kliniek zo.

In dit boek vertelt een moeder hoe ze haar 2 dochters heeft genezen met Anorexia. 1 van de dingen die ze deed, was haar dochters zachtjes wiegen (als haptotherapeut spreekt me dat erg aan), en afleiden als ze aten. Want niets is zo eng voor een anorexia patient als eten.

De Geheime Taal Van Eetstoornissen

Het waargebeurde verhaal van een moeder en haar twee dochters. Auteur: Peggy Claude-Pierre

https://www.bol.com/…/de-geheime-taal-van…/1001004002719888/

PS: De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven. En die relatie begint bij jezelf! Wil jij leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie.

bottom of page