top of page

Ondermijnend of bekrachtigend in het nieuwe jaar?

Inspiratiebrief Food for Thought week 52

Hoe zijn jouw december dagen? Vervullend, wat eenzamig, of alles er tussen in. Soms heb je het idee dat je ergens aan moet voldoen tijdends de feestdagen. Ook eten kan dan een lastig ding zijn: zoveel lekkere dingen! Als je altijd streng voor jezelf bent, kan dit een periode zijn waarin je helemaal losgaat, en daarna spijt krijgt. Of het is juist een tijd waarin je heel erg oplet, angstig en streng bent. En jezelf weinig ruimte geeft om wat meer van het eten te genieten dan normaal. Hoe het je ook is afgegaan: wees zacht en liefdevol voor jezelf. Heb compassie. Geen hardheid en wilskracht, want dat werkt niet.

Contact maken met je essentie, en dit onderhouden.Begin eens je dag met het opschrijven van dialogen: aan de ene kant schrijf je je saboteur op, aan de andere kant Je ware Ik. Met Voice dialogue doe je dit ‘life’: je zet dan de verschillende delen op verschillende plekken in een ruimte. Waardoor je ook echt de energie ervan kan voelen; en vooral het verschil. Ik nodig je uit om voor je Saboteur een stoel te kiezen en een voor je Ware Ik: het werkt versterkend om echt te voelen hoe verschillend deze aanvoelen. Meestal gaat een dialoog zo’n 3 keer heen en weer, het is net een tenniswedstijd. En is het belangrijk dat je woorden en zinnen gebruikt die echt binnen komen, lichamelijk. En niet in je hoofd. Zodra de saboteur zich echt gezien en gehoord voelt, kan er een ander perspectief ontstaan. Belangrijk om te onthouden is dat onze saboteurs een hele andere leeftijd hebben dan die je nu hebt. Je ware ik is de volwassen vrouw in jou. Maar je saboteurs zijn een soort innerlijke familie van alle leeftijden. De puber in jou heeft hele andere verlangens dan de Wijze vrouw in jou. Ik geef mijn saboteurs altijd leuke namen, zo blijft het luchtig en grappig. Tenslotte zijn ze ook best grappig:), Dit zijn een aantal liefkoosnaampjes die ik heb verzonnen: * Rupsje nooit genoeg * De alles Vermijdende Vermijder * Miss Perfect * De Altijd Doorzettende Pusher * De mmmaaaaaatteeelloooozzeeeeeeee * De Pleasende Pleaser * De ‘als ik maar niets fout doe’ Onzekere – Sorry dat ik besta *De altijd aftastende over- senstieve alles aanvoelende zielepiet

P.s: De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven. En die relatie begint bij jezelf! Wil jij leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie

Als je ook nog betere dialogen wilt leren schrijven, dan ben je heel welkom voor begeleiding, zodat 2018 echt het jaar wordt waar jij regie krijgt! Ik wens jou een prachtig 2018, waarin je echt je kracht voelt.

bottom of page