top of page

Waarom dit moederdag gedicht van mijn zoon - JOU kan helpen met je emotie eten


Elk jaar met Moederdag krijg ik van mijn inmiddels 20 jaar oude zoon, een Moederdag gedicht. Dit gedicht schreef hij jaren geleden….Mijn Bevrijd Leven methode klinkt er zo door heen, dat ik gevraagd heb, of ik het mocht delen. Lieve mama,

Sommige dingen mogen wel en sommige dingen niet Dit is iets wat jij heel goed inziet. “Ik hou van jou precies zoals je bent” Zeggen we altijd tegen elkaar Dat raakt voor mij de gevoelige snaar Met jou als moeder ben ik heel gelukkig. We zijn allebei wel eens muffig. Of ik zet jou daar overheen of jij zet mij daar overheen Maar samen kunnen we er goed over preken Jij geeft mij altijd vertrouwen. Door jou kan ik me overal overheen sjouwen. x-x-x Pieter PS: sorry voor de opmaak van het briefje, ik had weinig tijd. Ik hoop dat je het gedicht wel leuk vond

Lief he? Bijzonder he? Elk jaar krijg ik zo’n gedicht! Maar deze is priceless. Waarom? Omdat ik aan de hand van dit gedicht met je wil delen hoe belangrijk het is, dat jij een goede moeder voor jezelf wordt (en dan wordt je het vanzelf ook voor anderen😊)

De kwaliteit van je relaties – bepaalt de kwaliteit van je leven Hoe is de kwaliteit van jouw relaties? Met je moeder, kinderen, partner, vriendinnen, collega’s en vooral met jezelf? Stap 7 van de B.E.V.R.I.J.D Leven methode is: Door Dik & Dun je eigen beste vriendin. Deze bouwt voort op de vorige stappen. Ik neem je graag even mee in de stappen, zodat jij kan herkennen welke je al toepast bij het loskomen van je emotie-eten. 1) Bereidheid om dingen anders te doen, anders aan te pakken dan voorheen (geen dieet, geen wilskracht, niet dingen alleen doen, niet je schaamte verbergen)

2) Erkenning: wat ik tot nu toe heb gedaan, werkt niet. Ik mag/moet het anders doen, wil ik werkelijk trots zijn op mezelf, relaties hebben met diepgang, blijvend 1 maat minder of meer hebben, me fit en schoon voelen in mijn lijf, me vrij voelen.

3) Verbinding: Leef ik vanuit mijn Ware Ik. Heb ik verbinding met mijn meest krachtige, liefdevolle, compassievolle, ‘just-do-it’- deel. En niet af en toe, maar dagelijks. Voel ik me samen, verbonden? Heb ik de relaties, steun die ik nodig heb, waar ik naar verlang? Met mijn partner, vrienden, collega’s, kinderen, moeder/vader?

4) Rem: Welke overtuiging, angst, jongere deel van mezelf, staat er op de Rem op mijn doel/ verlangens te bereiken? Ben ik bereid dit keer op keer te onderzoeken? Niet omdat dit moet, maar omdat ik merk dan mijn leven dan zo veel voller, gevulder, plezieriger is.

5) Intense Gevoelens: Kan ik op een goede/opbouwende manier omgaan met mijn gevoelens en die van anderen? Of neem ik ze persoonlijk? Voel ik me vaak instabiel, verward, overspoelt? Weet ik me geen raad met al die gevoelens? Kan ik mindful, met een afstandje naar mijn gedachten en gevoelens kijken, vanuit een dieper weten: ik ben niet mijn gedachten en gevoelens.

6) Jezelf zijn: Durf jij steeds meer jezelf te zijn? Liefdevol grenzen aan te geven, zowel bij jezelf als bij anderen? Erken je je hooggevoeligheid en leef je daar ook naar? Geniet je volop? Dans je nog de sterren van de hemel? Ben je creatief? Durf je nog te spelen? Te ontdekken? Te doen wat bij JOU past? Ongeacht of je anderen daar mee denkt teleur te stellen?

Deze stappen komen uit bij stap 7 van de B.E.V.R.I.J.D Leven methode = Door Dik & Dun je eigen beste vriendin. Mijn boek/methode is geen 1-malige weg/actie. Het is een manier van leven, van in het leven staan. Tot nu toe heb je je eetprobleem waarschijnlijk opgelost door:

 • Strenger voor jezelf te zijn

 • Het echt vanuit de kant van diëten en sporten op te lossen

 • Jezelf te vergelijken met anderen: dat dieet moet ik ook doen. Zij is wel slank. Wat eet zij weinig, ik moet ook minder eten.

 • Vanuit je hoofd/wilskracht naar een oplossing voor je probleem (teveel eten en niet afvallen) zoeken, in plaats van uit je intuïtie, jouw eigen wijsheid.

 • Het alleen te doen, het te verbergen

Hoe zou het zijn om de ‘Vibe’ uit het gedicht van mijn zoon, wat meteen de BEVRIJD Leven methode is😊

 • Stap 1: Ja, ik ben Bereid om iets anders te proberen dan een dieet/sport.

 • Stap 2: Ja, ik ben bereid te Erkennen dat hoe ik het tot nu toe heb gedaan niet werkt. Ja, ik vind het heel eng, en ik heb weinig vertrouwen dat dit gaat werken. En ik ga het nog 1x proberen, misschien werkt dit toch wel??

 • Stap 3: Ja, ik ben me bereid me te verbinden met mijn Ware ik. Elke dag weer. Ja, ik wil vanuit kracht en trots mijn leven leiden. Met 1 of 2 maten minder, en bevrijd van de 24/7 strijd met eten

 • Stap 4: Ja, ik ben bereid en erken dat er iemand steeds op de Rem staat. Ik wil dat echt gaan onderzoeken en aanpakken. Welke overtuigingen/angst houden mij tegen

 • Stap 5: Ik wil leren om me rustiger en stabieler te voelen. Ruimte en rust in mijn hoofd. ‘ik hou van jou precies zoals je bent’ tegen jezelf te zeggen, juist als je eetbui hebt

En Dingen naast elkaar te laten bestaan en je zwart/wit denken op te geven: vanuit je Ware ik te gaan leven.

 • Stap 6: Ja, ik wil vanuit mijn verlangens leven. Relaties hebben die mijn leven kwaliteit geven. Waar je een team samen bent. Intimiteit, waar we elkaar werkelijk horen en zien. Ik voel me begrepen en gezien. Ik kan helemaal mezelf zijn in mijn leven, in relaties. Ik ben bereid me kwetsbaar op te stellen en gesprekken aan te gaan in plaats van die uit de weg te gaan

 • Stap 7: Ja, ik hou van mezelf precies zoals ik ben EN ik wil graag afvallen. Dingen mogen en kunnen naast elkaar bestaan. Als ik een eetbui heb of niet heb gesport of onaardig ben geweest, sla ik mijn armen om mezelf heen. Ben ik liefdevol, geef ik liefdevol schop of een knuffel, of allebei.

Om blijvend je eetbuien/emotie eten achter je te laten heb je voor langere tijd een team nodig, die jou helpt/spiegelt. Vaak zit dit al jaren in je systeem, dus je kan niet verwachten dat je dit met een nieuw dieet oplost.

Zo werkt het gewoon niet. Hoe zou het zijn als dat team, ook bestaat uit ander vrouwen die emotie-eten, en die elkaar gaan empoweren – om dit op te lossen? Volgens de bevrijd leven methode? Dat je samen, voor langere tijd, volgens een bepaalde structuur aan jouw eetprobleem werkt? En je zo samen (ver) licht en bevrijd de Zomer in gaat.

Het kan met het 7-weekse online programma, wat volgende week maandag begint.

Zie ik je daar? Geef jezelf dit Moederdag cadeau vandaag. Schrijf je in. Je verdient het, je kinderen verdienen het, om een moeder te hebben die in haar kracht staat (en niet stiekem eet, want dat hebben ze feilloos door). Een moeder die trots op zichzelf door het leven gaat. Zich niet machteloos voelt, schaamte voelt, niet de relaties die ze werkelijk wil en nodig hebt.

Ook als je geen moeder bent, ben je een moeder. Een moeder voor jezelf. Een moeder voor anderen. Je eigen beste vriendin! Juist als je verdrietig, rot voelt of het leven pijn doet.

Je kan het! Ik geloof in jou, en in jouw kracht om andere vrouwen te empoweren. Samen staan we sterk.

Bestel hier je cadeau!

PS: "Jouw boek moet een bestseller worden"- Zo beëindigde Marieke gisteren het BEVRIJD Leven traject!

Ik zie een stralende vrouw, die na de 7 hoofdstukken - echt geen eetbuien meer heeft, geniet van eten en er helemaal geen strijd meer mee heeft. Kleding heeft weggedaan omdat die te groot is (volgens mij heeft ze 1 maat minder). Weer het gevoel heeft dat ze regie over zichzelf en het eten heeft. Ook in haar werk gebeuren mooie dingen! Wow, wat kwam ze anders binnen: een beetje gesloten, getergd, niet lekker in haar vel en met de frustratie: 'waarom lukt me dit toch niet, terwijl ik verder mijn leven wel op de rit heb.' De oefening: waar heb ik werkelijk behoefte aan, terwijl het lijkt alsof ik naar eten snak – heeft haar het meest geholpen om haar eetbuien te overwinnen.

Dit is hoe ik het boek bedoeld had, en wat er mogelijk is, als je een leidraad volgt die jou door de stappen heen helpt. PS: deze tekening tekende ze na de oefening: 'het is de bedoeling dat jij tot bloei komt'. Met de vraag: is jouw cocon te zwaar om te vliegen?

bottom of page