top of page

Een oefening om dichterbij jezelf en/of partner te komen

Voor deze oefening vraag of schrijf aan jezelf en/of partner de volgende vraag:

Met de informatie die je nu hebt en weet… Wat had je dan graag vroeger gekregen of gehoord van jouw vader of moeder?

Of

Wat, met de informatie die je nu hebt, had jij graag vroeger gehoord van je vader of moeder? Maar heb je niet gehoord of gekregen?

Laat je verrassen door de oefening en de uitkomst. Je kunt deze oefening alleen doen, maar ook met een partner of vriend(in). Het is ook leerzaam om dit wellicht aan je kinderen te vragen.

Vind je het moeilijk om de oefening alleen te doen, en/of wil je graag je relatie verbeteren? Voel je dat er MEER inzit, dan er nu uitkomt? Meer liefde, verbinding, humor, lol. Het gevoel wat je vroeger had samen, toen je net verliefd was? Jij kunt daar aan werken en een manier om daaraan te werken is het nieuwsgierig stellen van dit soort vragen... En daarbij open te staan voor het werken aan jouw relatie (met jezelf en anderen). Relatietherapie is geen teken dat er iets mis is met jou, je partner of de relatie, maar veel meer een teken van een verlangen naar mogelijkheden en groei. Een verlangen naar meer liefde, meer contact, meer verbinding. Ik noem het dan ook liever relatie gesprekken in plaats van relatie therapie.

Deze oefening is het tweede deel van de nieuwsbrief die ik onlangs heb verstuurd, waarin ik vertel over de vakantie met mijn gezin... En de problemen waar ik tegenaan liep. Ben je benieuwd naar mijn nieuwsbrieven? Schrijf je dan onderaan deze pagina in en ontvang binnenkort meer informatie/tips over het hebben van een gezonde relatie met jezelf - en anderen. Ik wens je een liefdevolle verbinding met jezelf en de dierbare mensen om je heen.

Warme groet,

Joan

bottom of page