top of page

Hoe je als Empatisch Persoon meer in je kracht komt

Een empatisch Persoon zijn, is een gift, en een gave. En als je niet goed voor deze gave zorgt, een reden om makkelijk naar eten te grijpen. Of iets anders wat je geruststelt of een gevoel van controle geeft: je telefoon, wijntjes, hard werken, in je hoofd zitten. Wist je dat de meeste vragen in mijn praktijk er over gaan hoe je goed voor je sensitivitieit (al dan niet in relaties met anderen) zorgt. Onderstaand berichtje, deelde ik van de week in de Geheime Facebookgroep "Samen Sterk bij Emotie eten". Misschien wil je daar ook bij horen, zodat je verhalen van andere gelijkgestemde leest, en tips van mij kunt lezen? Je kan me dan een mailtje sturen. Dit deelde ik: "Deze week zijn de online mensen bezig met Module vijf: Intense gevoelens.

Het belangrijkste daar in is dat je leert dat je een empatisch sensitief krachtig mens bent. Maar als je niet je sensitiviteit beschermt, ga je je overspoelt voelen. Ben je teveel met anderen bezig. Ben je niet meer gecentreerd en gegrond. En ga je ook eten.

Dit schreef ik van de week aan iemand, en ik vind dit zo mooi bij deze module passen, dat ik het hier ook plaats:

BALANS, is het sleutelwoord als je empatisch bent. Kijk de komende tijd steeds rustig: "brengt dit balans in mijn leven?" Deze afspraak, mensen, gebeurtenis, hoe ik zelf reageer?

Wat zegt mijn buikgevoel (ipv mijn hoofd, wilskracht) als ik naar mijn agenda kijk?

Kijk of je het leven als een dans kan zien, van binnen naar buiten, van 'zacht'naar even 'hard' (door bijvoorbeeld even te wandelen of aan krachttraining te doen)

Van de diepte in - naar lichtheid ervaren...

Van samen - naar alleen.... Dat is voor mij echt de sleutel geweest om met mijn empatische kant om te gaan, en vooral het verteren van emoties/gevoelens na bezoekjes/leuke dingen/minder leuke dingen, bewust LOS te laten, en op een andere manier te verteren, dan het in mjin hoofd te 'herhalen' enz. Hoe verteer jij je gevoelens, dag, ontmoetingen? Dus: BALANS - HET LEVEN ALS DANS ZIEN - WAT ZEGT MIJN BUIKGEVOEL & VERTEREN, zijn de sleutel woorden om meer in je kracht te blijven als je je overweldigd of overspoelt voelt.

De komende tijd ga ik hier mee over delen! Maar bevestig ik eerst aan jezelf dat jouw empathie een cadeau, een gave is, door dit op te schrijven, ga je dat steeds meer voelen! Mijn sensitiviteit is een gave.

PS: Wil jij leren hoe je je gevoeligheid als superpower kan inzetten, en krachtig en energiek door het leven kan gaan. Kijk dan eens of deze sessies iets voor jou zijn. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en leer je goed om gaan met je hsp/gevoeligheid. Het kan ook zijn dat je meer last hebt van patronen die een liefdevolle relatie (de horizontale verbinding) met een ander in de weg staan. Wil je leren hoe je dingen bespreekbaar kan maken, je ruimte in kan nemen, zodat je je allebei gezien en gehoord voelt. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject.

bottom of page