top of page

Hoe koppig ben jij? En hoe koppig is jouw partner?

Hoe gaat het met jou? Ik ben terug van een heerlijke pelgrimsvakantie: 7 dagen de Walk of Wisdom gelopen rondom Nijmegen, met 2 lieve hartsvriendinnen van mij. Het was een feestje en ik ben weer helemaal opgeladen.


Het leven vanuit vrijheid (8 kilo op je rug, that's it), samenzijn (samen weet je zoveel meer!), ontmoeting, avontuur en beweging, helpt me om in contact te zijn met mijn Ziel. En het leven vanuit je Ziel geeft zoveel meer vreugde en plezier, dan vanuit je Mind/Ego/Angst.


Het talentenspel geeft je heel veel inzicht waarvoor jouw ziel hiervoor op aarde is gekomen, en met welke talenten jij jouw missie kan vervullen. Zo heb ik het talent Pelgrim, en als ik die goed voed, door vaak dit soort tripjes te doen, stroomt mijn hele leven zoveel beter. Wil je weten wat jouw talenten en missie zijn? Dan is misschien het talentenspel van Willem Glaudemans, iets voor jou.


We (mijn man en ik) hebben allebei de opleiding Talentencoach gedaan, EN een carrière switch gemaakt, die toch ook in het verlengde ligt, van waar we altijd goed in waren, en ook werk in hebben gehad.


Zit jij in het Halletje?

We weten uit ervaring hoe ontzettend spannend EN vervullend en vol avontuur je leven wordt, als je niet langer in het halletje blijft zitten (dat is de fase dat je nog niet weet wat je volgende stap is, en hoe je leven er uit gaat zien), maar wel weet dat het oude niet meer past.


Het mooie is, dat we allemaal precies die Talenten hebben meegekregen die je nodig hebt, voor je eerstvolgende stap. Ben jij klaar voor meer zingeving, plezier en avontuur in je leven? Voor meer samen-werking? Samen een werking/invloed hebben?


Samen-een-werking-hebben

Als je talenten van je partner kent en weet, heb je ook samen een veel betere 'werking'. Zo ergerde ik me vroeger dood aan dat Chris zoveel langzamer was dan ik. Toen ik ontdekte dat hij het Talent de Landbouwer heeft (iemand die met veel geduld en toewijding een stukje grond kan bewerken), en ik de Amazone (die gaat snel, en met wilde haren voor vrijheid), konden we elkaar veel meer waarderen. En hebben we net, zoals met onze blogs een hele fijne samenwerking. Ik schrijf een stukje: snel en vanuit mijn hart, en vanuit wat ik meemaak. Hij 'bewerkt' het zorgvuldig na. Vaak zien we in relatietherapie dat partners zich erg aan elkaar ergeren in plaats van elkaar 'upliften', en samenwerken, en elkaar naar grotere hoogtes brengen.


Hoe koppig ben jij?

Een van de dingen die een goede samenwerking vaak in de weg staat, is koppigheid. Daarom hebben we een blog geschreven over Koppigheid in relaties. Lees hier verder....


Warme groet,

Joan


PS:

Wil je leren hoe je beter zicht krijgt op je angsten, ego, en saboteurs, dan nodig ik je van harte uit voor de Masterclass: Leer verdiepende Dialogen schrijven & vind de stem van je meest compassievolle, krachtige Ware Ik. De workshop is op zondag 6 juni om 13.00 uur.


Comments


bottom of page