top of page

Een wel heel persoonlijk verhaal over schaamte


PING…appje van een buurvrouw uit de straat: ‘wat een leuk artikel staat er in de Margriet’.

Ik lees het stukje, zie mezelf staan, en schaam me ineens dood. Er staat ‘onbedwingbare eetbuien’- wat zullen de mensen wel niet van me denken. Met name het woord onbedwingbaar komt binnen. Ik denk aan Brene Brown: de kracht van kwetsbaarheid, zij heeft veel over schaamte geschreven. En ik voel me nu precies zo.

Ik wil het goedpoetsen, rechtpraten, het viel toch wel mee, het is al 25 jaar geleden….zo erg was het toch niet?? Denk ‘gelukkig lezen weinig vriendinnen de Margriet’. Ik heb toch altijd alles onder controle😊

Ahhhhhh…– en precies deze schaamte, de schaamte dat je dingen niet onder controle hebt, en niet snapt waarom je de dingen doet die je doet…maakt dat ik dit werk doe. Ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen. Snap ik weer waarom het zo lang duurt voordat je soms hulp zoekt. Waarom er zoveel verslavingen zijn.

Wil jij leren hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken en verbonden, krachtig en energiek door het leven kan gaan?

Kijk dan eens of onze "Challenge In 21 dagen een duurzame verandering in je levensstijl, Voeding - Beweging – Ontspanning - (Veer)kracht" iets voor jou is. Of het "Bevrijd je leven Traject.", waarmee je voorgoed met je emotie-eten / co-dependentie afrekent. Werk je liever aan patronen die een liefdevolle relatie met je partner in de weg staan. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject, zodat je je weer veilig, voldaan en verbonden met elkaar voelt.

bottom of page