top of page

Beter in balans met hooggevoeligheid waardoor emotie-eten oplost (plus persoonlijke tip!)

‘Joan, nee, die moet je niet meer om 21.00 uur bellen. ‘ ‘Mama, ligt al om 21.00 uur in bed…’ Lange tijd, heb ik me suf en saai gevoeld, anders…..ik voel me namelijk het lekkerst als ik om 6 uur opsta, in mijn dagboekje schrijf, mediteer, een lekker kopje koffie bij, en mijn dag kan niet meer stuk. Ik zit dan lekker in mijn vel: weet hoe het met me is, wat er speelt, wat ik moet verwerken, en ook hoe de dag eruit ziet. Ik kies hoe ik me wil voelen, hoe ik wil leven: en door dit ochtend ritueel lukt dat ook heel goed. Het was niet makkelijk om geen oordeel over mezelf hier over te hebben. Aangezien de buitenwereld er wel enkele had, maar mijn innerlijke saboteur nog veel meer! De pleaser, de aanpasser, het deel dat er graag bij wil horen, en 'net zoals anderen wil zijn'- vond het niet makkelijk om keuzes te maken die anders waren. Het bijzondere is dat ik in de afgelopen 10 jaar juist ontdekt heb, dat mensen dat heel aantrekkelijk en fijn vinden in mij: iedereen mag zichzelf zijn en vooral doen waar je je goed bij voelt. Dat begon echter met dat in mezelf toestaan. En te leren omgaan, te leren verdragen dat ik me dan eventjes anders voelde, suf. Denken dat ik toch gezellig met mijn man op de bank moet zitten….of met de kinderen t.v. moest kijken. Maar mijn Ware Ik vindt het gewoon heerlijk met haar boekje in bed 's avonds, en 's ochtends dit ochtend ritueel. En mijn dag echt goed te besteden aan wat ik het allerliefste doe. Hoe kan jij het beste je Ware ik leven? Durf je daar ook voor te kiezen? Honoreer jij het feit dat je misschien hoogsensitief bent, en meer rust nodig hebt dan je je zelf geeft? Het vergt moed om je zelf te zijn. Hoe komt jouw Ware Ik het beste tevoorschijn: niet zappend en bank hangend en veel op je smartphone kijkend. Of door de dag heen te razen, zonder te vertragen. Maar door jezelf te geven wat je nodig hebt. Jezelf toe te staan dat wie jij bent meer dan genoeg is. Maar kijk eerst even of jij jezelf herkent in hoogsensitief zijn: (het was voor mij een hele voorname reden dat ik eetbuien had):

En pas dan eens onderstaande tips toe: Goed omgaan met je sensitiviteit betekent bijvoorbeeld: 1. Meer in de natuur zijn 2. Gevoelens leren scheiden: welk gevoel is van mij, welke heb ik opgepikt van iemand anders? Waar ben ik mee vervloeid? 3. Weinig op Social Media zitten (bij mij ligt mijn telefoon vanaf 18.00 uur op mijn studeerkamertje en kijk ik er niet meer op. Mijn kinderen kunnen me via mijn man bereiken, mocht er wat zijn) 4. Je behoefte aan "alleen zijn" honoreren. 5. Gezonde Krachtige Keuzes maken. Deze tips werken echt fantastisch. Ga eens ervaren hoe het is, als je je telefoon, laptop etc. weg legt avonds. En lekker een boekje leest, of gaat kleuren. Durf te doen wat voor jou werkt. Kies voor jezelf, leidt het leven waardoor jij straalt en bloeit. Je mag je ruimte innemen, er is ruimte voor jou. Jouw verlangens en behoeftes doen er toe.


PS: Wil jij leren hoe je je gevoeligheid als superpower kan inzetten, en krachtig en energiek door het leven kan gaan. Kijk dan eens of deze sessies iets voor jou zijn. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en leer je goed om gaan met je hsp/gevoeligheid. Het kan ook zijn dat je meer last hebt van patronen die een liefdevolle relatie (de horizontale verbinding) met een ander in de weg staan. Wil je leren hoe je dingen bespreekbaar kan maken, je ruimte in kan nemen, zodat je je allebei gezien en gehoord voelt. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject.

bottom of page