top of page

Wel of niet Weight Watchers (lezersvraag beantwoord)

Geniet je ook zo van het mooie weer? Of is het juist extra pijnlijk voor jou: in de zomer geven we ons letterlijk meer bloot. En dat kan ook confronterend zijn. Als je het spannend vindt om je emotioneel bloot te geven, kan dat zich soms vertalen naar meer kilo's. Zo subtiel en wijs is onze geest.... En ondertussen is het confronterend: weer niet gelukt deze lente, zomer.......soms zelfs extra kilo's erbij gekomen. Hoe ervaar jij dat? Hoe ga jij om met die confrontatie? Vaak vragen mensen aan mij: ‘Joan, moet ik nou wel of niet weight watchers of iets dergelijks doen?' De relatie met eten is zo verstoord, dat een houvast dan fijn kan zijn. Een verstoorde relatie met eten Ben jij ook, net als zoveel mensen de weg kwijt geraakt door al het dieeten, alle hypes en tips? Kan je daardoor moeilijk naar je eigen lichaam luisteren: denk jij ook in verboden voedel, dat een boterham met pindakaas verboden is, koolhydraten slecht zijn? Weet jij goed hoe je nu moet eten? Wat goed voor jou is? Als je een haat/liefde relatie met je lichaam, jezelf en eten hebt, luister je waarschijnlijk niet meer goed naar je lichaam. En juist je lichaam kan je als enige vertellen wat goed voor JOU is. Maar als je dat dus niet weet, dan kan een goede structuur, zoals weight watchers, je helpen om weer op het rechte pad te komen. Ook kan mijn online training Uiteindelijk wil je naar een relatie toe dat je intuitief kan eten. Dat je kan stoppen als je genoeg hebt, dat je voelt wat je lichaam nodig hebt. Maar als 'Rupsje nooit genoeg' nog heel sterk op de loer ligt: als je denkt in 'verboden' voedsel: en een ijsje nemen meteen leidt tot gevulde koeken, en dat de dag dan toch al verloren is. Als je sterk zwart/wit denkt.

Dan raad ik je aan om met een bepaalde structuur te werken: net zoals het voor een kind belangrijk is om te weten waar die aan toe is: rust, regelmaat en reinheid. Is het voor een 'kind' dat verdwaald is in 'etens-land' ook heel behulpzaam om een goede structuur te hebben in het begin. Als je echt blijvend resultaat (in kilo's en je goed voelen) dan adviseer ik je om ook aan het emotionele stuk te werken, en te onderzoeken 'waarom' en 'wat' in jouw leven leidt tot meer eten dan goed voor je is. Ik krijg zoveel mensen die weight-watchers doen of bij een personal trainer komen, maar waar toch het emotie eten het overneemt. Ik geloof in EN - EN: en structuur (sporten op vaste dagen, mediteren op vaste tijdstippen, puur eten/ of bijvoorbeeld weight-watchers) EN onderzoek op het emotionele vlak: dat leidt uiteindelijk tot resultaat. Het 1 kan niet zonder het andere. Gun jezelf het cadeau om te ontdekken hoe je in elkaar zit. Waarom jij emotie-eten nodig hebt. Juist als je het spannend vindt. NU is het perfecte moment: niet pas volgende zomer...of de zomer daarna. Misschien heb je wel een te druk leven? Afgelopen week was het zo bijzonder dat een client zei: 'nu ik mijn baan heb opgezegd, en een veel rustiger leven heb, merk ik dat de behoefte om te snaaien er niet meer is'. Bijzonder, he? Hoe ons lichaam bij stress en te hard werken, dat in gaat halen door te (v)reten....het MOET zichzelf onstressen, tot rust komen, en gebruikt daarvoor eten. Er vreet iets aan je, en dat heb je tot nu toe vertaald in eten. Hoe zou het zijn, als je op een andere manier leert te ontspannen, achter over te leunen, te relaxen? Ik raad je van harte aan om te gaan mediteren. Bijvoorbeeld met de app van Headspace.

Op veel ontspanning in jouw leven EN resultaat! Liefs, Joan

Liefs, Joan


Wil jij leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het (online) programma "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie.

Het kan ook zijn dat je meer last hebt van patronen die een liefdevolle relatie (de horizontale verbinding) met een ander in de weg staan. Wil je leren hoe je dingen bespreekbaar kan maken, je ruimte in kan nemen, zodat je je allebei gezien en gehoord voelt. Kijk dan eens voor relatiegesprekken bij onze website Terug Naar de Liefde.

bottom of page