top of page

Die knop moet om! Een geheim wat je nog niet wist.

Rupsje nooit genoeg, ken je dat deel? Toen ik nog een eetprobleem had, was dit het deel in mij die Nooit genoeg had. Ze wou altijd MEER – MEER – MEER…Toen vooral eten….grrrr - jaaa…jaammmm…..ze boorde zich overal een weg door. Waarom wil Rupsje-nooit- genoeg vaak meer? Daar zijn 2 redenen voor. Of uit:

  • Enthousiasme. Het gretige, enthousiaste deel in ons, die graag meer wil en ook voluit wil leven. Ze wil meer afspraken, meer liefde, meer kleren of iets anders, meer geld. MEER!

  • Of uit Leegte. Ze heeft een gat in zichzelf, een bodemloze put. En dat gat hoopt ze te vullen met eten. Een gat van eenzaamheid, verveling, leegte, onrust. Allerlei gevoelens die bij ons mens-zijn horen (vraag eens aan 5 mensen om je heen of zij ook deze gevoelens soms ervaren).

Kortetermijnoplossing Het zijn ook hele lastige gevoelens om te ervaren. Om mee om te gaan. En daarom lijkt eten vaak de makkelijkste oplossing. Als je je niet bewust bent van dit mechanisme, van deze gevoelens die bij ons mens-zijn horen. Is eten een hele makkelijke kortetermijnoplossing. Het werkt tenslotte best wel heel goed het eerste half uur. Je lichaam, emoties komen tot rust door het zachte, geruststellende, mechanische eten. Je hoeft even de leegte of moeheid (van het te gretig leven) niet te voelen. Maar kan die met eten dempen, onderdrukken.

Maar……laat ik een geheimpje met je delen: Rupsje nooit genoeg is nog steeds aanwezig in mijn leven!

Nu met mijn boek dat VANDAAG is uitgekomen. YEAH! Zo trots, zo blij mee. Wil Rupsje-nooit-Genoeg echt helemaal losgaan. Lieve Rupsje nooit genoeg. Wat wil je graag, he? En wat heb je lang op dit moment gewacht? En wat kom je van ver! Van een onzekere vrouw die zichzelf niet durfde te laten zien, smoesjes verzon, eetbuien had. Is dit het moment waarop ik zelfs voor een televisieprogramma ben gevraagd.

Het is ook allemaal supergaaf, ik kom zelfs met het boek op RTL 5 live (donderdag 24 januari).

Mijn dankbaarheid zit in het feit dat ik nu heel goed met Rupsje nooit genoeg kan omgaan. Ze is niet weg. En daarom schrijf ik dit ook. Want veel mensen proberen ER VAN AF TE KOMEN.

En zeggen dan, (misschien zeg jij dit ook wel tegen jezelf):

  • Die knop moet om!

  • Eerst lukte het wel! Waarom nu niet.

  • Waarom kan ik nu niet streng zijn. Ik ben slap

  • Ok, maandag begin ik weer met een nieuw dieet.

De Knop moet om Maar het geheim is dat er GEEN KNOP BESTAAT. De oplossing is dat je naar het mechanisme leert kijken van ‘Rupsje-Nooit-Genoeg’, en juist even niet op het gebied van eten (want laten we eerlijk zijn hoe vaak heb je al geprobeerd om weer te diëten, en ging je toch weer los😊?)

En dat je bewust gaat worden van dit menselijke mechanisme en nog belangrijker HOE ga je daar dan mee om.

Dit zijn de toverwoorden:

ACCEPTIE – TOELATEN – VERTRAGEN/VERZACHTEN – ANDERE KEUS MAKEN (je kan hier alles in mijn boek over lezen).

Samenvattend: als je niet leert om ‘onder’ Rupsje-nooit- genoeg leert te kijken, die dat nu probeert op te vullen met eten – dan krijg je nooit het gewicht wat je graag wilt. Dan krijg je nooit het leven wat je graag wilt. Omdat Rupsje nooit genoeg niet het probleem is, MAAR HOE JE ER MEE OMGAAT.

Als je haar kan accepteren, net zoals ik nu met de uitkomst van mijn boek kan – en haar vriendelijk kan toelachen en streng kan toespreken – het gevoel van versnelling kan toelaten in mijn lijf, er mee kan zijn, zonder ernaar te handelen– dan kan je verzachten en andere keuzes maken.

Want eten lijkt op de korte termijn, het eerste half uur wat op te leveren. Lange termijn

Maar laten we eens op de Lange termijn kijken. Wat levert emotie-eten je op de lange termijn op. Dit is wat ik van mijn cliënten hoor, en het doet me elke keer pijn als ik het hoor: Mijn leven staat STIL. Ik doe niet de dingen die ik graag wil omdat ik me schaam en rot voel over mezelf en mijn lichaam.......

  • Ik ben continu boos en geërgerd. Op mezelf omdat het niet lukt. En daardoor ook in mijn relatie en naar de kinderen toe

  • Ik twijfel over zo veel dingen. Ik ben voortdurend onzeker en op zoek naar goedkeuring en vergelijk me met anderen. Dat doet dan zoveel pijn dat ik maar weer ga eten.

  • Ik doe wel van alles, ik heb veel dingen in mijn leven wel op de rit. Maar dit geheim, dit eetprobleem krijg ik niet onder controle. En ik snap daar niets van. Hierdoor leid ik niet het leven wat ik graag zou willen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan……

En daarom vind ik het zo belangrijk dat je het wel nog een keer probeert! En een Lange termijn oplossing leert.

Omdat ik dagelijks mensen krijg bij wie mijn BEVRIJD je leven Methode wel werkt. En niet onbelangrijk: met deze methode heb ik mijn eigen boek geschreven (want zoals ik al schreef, de saboteurs gaan niet weg, maar wat je wel kan leren is hoe je daar effectief, een vervuld leven lang, mee omgaat) Dit is letterlijk wat ze mij schrijven (dus geen verzonnen verhalen, wat mensen soms denken):

‘Je boek is als een spiegel – doordat ik jouw verhaal lees, en de oefeningen doe – maak ik nu hele andere keuzes. Al 2 weken geen eetbui gehad! Maar ik ben met hele andere dingen bezig: met wat ik belangrijk vind ik de relatie met mijn man, kinderen. En in plaats van te zeuren in mezelf dat ik er niet uit zie, kleed ik me nu wel leuk aan, zorg ik nu wel goed voor mezelf, en dat maakt een wereld van verschil. Ik heb hoop dat ik nu na 20 jaar wel mijn eetprobleem ga overwinnen, en ik ben pas bij hoofdstuk 1 en heb 2 sessies met jou gehad!’

'De dialogen uit het boek helpen me erg om mezelf meer gerust te stellen en de situatie van een andere/begripvolle kant te bekijken. Ik was eerst erg onzeker over van alles en nog wat. Het is een oefening die ik nog vaak en lang kan gebruiken:) Mijn eetbuien zijn al lang geen eetbuien meer, ik heb nu door wanneer ik wil snaaien door stress of onzekerheid, en door (h)erkenning hoeft het dan minder.' - Tessa

Jeanette Osseweijer raadt Joan Bieger - Praktijk Bieger aan.

9 januari 2019 om 22:44 ·

Ik volg sinds mei vorig jaar coaching van Joan Bieger op basis van haar boek "Bevrijd je leven van emotie-eten". Het is voor mij een totaal nieuwe aanpak van mijn eetprobleem, waarbij nu eens gekeken wordt naar WAAROM ik eet i.p.v. WAT. Het levert vele nieuwe inzichten op en een betere relatie met mezelf, WAARDOOR mijn eetgedrag langzaam maar zeker gezonder aan het worden is en ik al vele malen beter in mijn vel ben komen te zitten !!

Pak nog 1 keer de handschoen op!

Daarom wil ik je uitnodigen om het toch nog een keer te proberen, lieve lezer. Niet alleen mijn nieuwsbrieven lezen, maar er ook echt actief zelf (of samen met mij) mee aan de slag te gaan.

Ik word weer deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een intake kost je daardoor eigenlijk NIETS, dus wat heb je te verliezen? Pak nog 1 keer de handschoen op. Waarom zou het voor jou anders zijn dan voor de bovenstaande vrouwen.

Wil jij leren hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken en verbonden, krachtig en energiek door het leven kan gaan?

Kijk dan eens of onze "Challenge In 21 dagen een duurzame verandering in je levensstijl, Voeding - Beweging – Ontspanning - (Veer)kracht" iets voor jou is. Of het "Bevrijd je leven Traject.", waarmee je voorgoed met je emotie-eten / co-dependentie afrekent. Werk je liever aan patronen die een liefdevolle relatie met je partner in de weg staan. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject, zodat je je weer veilig, voldaan en verbonden met elkaar voelt. Of boek hier een vrijblijvende Intake. Op jouw herstel, of jouw vrije leven!

bottom of page