top of page

De Vrouwelijke Manier van Creëren


Diegene, die mij al langer kennen, volgen, weten dat ik naast een compassievolle, zachte kant, ook een ‘harde-werkers’ kant heb. Ik herken dit ambitieuze deel ook in jou, lezer. Dit harde werkers deel kan bergen verzetten, dingen organiseren, neerzetten, maar kan ook kritisch en perfectionist worden. Niet te stoppen. En heeft me bijna mijn levenslust benomen. Mijn plezier. Misschien wel mijn relatie zelfs…

Dankzij de opleiding tot trainer/ facilitator bij Femine Power van Claire Zammit, ben ik 7 jaar geleden mijn vrouwelijke energie nog meer gaan voelen & haar gaan belichamen. Hierdoor is er veel meer plezier gekomen. Betere samenwerkingen, en voel ik me zoveel gevulder, geliefd, samen. En succesvol.

Hiervoor heb ik enkele oude hele hardnekkig patronen, samen met mijn Power Partners uit de opleiding getransformeerd aan de hand van de principes van de Bevrijd Leven Methode. Ik realiseerde me toen pas dat ik te weinig steun had in mijn leven. Dat ik mijn plezier had uitbesteed, mijn partner daar voor verantwoordelijk had gemaakt. Mijn partner is verantwoordelijk voor mijn plezier ‘Mijn partner is verantwoordelijk voor mijn plezier, hij moet veranderen’ werd: ‘Nee, ik ben een sensuele, warme vrouw, en ik ben zelf het plezier waar ik naar verlang in de relatie. Ik creëer het zelf, en neem daarbij mijn partner mee.

Het ‘bij de ander’ leggen, de ander verantwoordelijk maken voor iets wat ik zelf wou (namelijk een passionele, blije relatie) ben ik systematisch gaan ‘omkeren’. Hardnekkige patronen van een ‘verwend’ meisje, die vond, dat de ander mij moest geven wat ik wou.

Hier was ik me echter niet bewust van, en ik begreep niet, hoe het kon, dat ik zo naar een meer intiemere relatie verlangde…en we toch geregeld in de clinch lagen. Je eigen aandeel daarin beginnen te zien, hoe je zelf onbewust mede-creëert is echt levens veranderd voor mij en mijn relatie geweest.

Vrouwelijke Manier van Creëren Ik kan nog vele voorbeelden opnoemen hoe op andere terreinen mijn leven ook veranderd is door de Vrouwelijke Manier van Creëren – te integreren in mijn leven. Er is veel meer balans, blijmoedigheid, loslaten, vertrouwen in grotere macht dan ik. Ik mediteer omdat ik zo contact krijg met een veld groter dan ik, en vanuit dat veld, krijg ik alle antwoorden op de vragen die ik heb. En die antwoorden zijn zoveel krachtiger dan mijn hoofd ooit had kunnen bedenken.

Afstemmen op een diepere wijsheid Zo kreeg ik 2 jaar geleden op de vraag: hoe kan ik een stabiel inkomen creëren zodat Chris, mijn man, ook zijn hartenwens kan volgen om therapeut te worden? In de 20 minuten stilte kreeg ik door: schrijf een boek! En wat een waarheid is dat gebleken, nu 1 oktober, is mijn inkomen al verdubbeld. En is Chris een blije student, die zijn pad volgt. We geven samen partner gesprekken. Hij is van het juk af van kostwinnaar te zijn. En ik kan trots zijn dat ik hem deze bedding nu kan geven.

Natuurlijk was het een enorme omschakeling, en ben ik echt dankzij de bedding van mijn maatjes bij de Feminine Power groep, erin geslaagd, om met alle onzekerheden om te gaan. Met de juiste tools, met de juiste steun, sta je zoveel sterker!

Dit laat ik samen met Mascha mannen & vrouwen ervaren in de 21-daagse Challenge. En ook in het weekend:

Maak je Vrouwelijke Kracht vrij – Doorbreek je oude patronen - om dat te manifesteren wat je het Allerliefst wilt - In deze fase van je leven: in je werk, relatie(s), gezondheid/well-being

Het is een 2-daagse voor vrouwen die:

 • Veel op wilskracht doen. En te weinig balans voelen in de vrouwelijke/ mannelijke energie

 • Gevoelige krachtige vrouwen, die veel aan anderen geven, en het lastig vinden om te ‘ontvangen’ en/of hulp te vragen.

 • Vrouwen die op veel gebieden succesvol zijn, maar net niet op dat ene gebied…en dat geeft een eenzaam/ falend / misschien minder-waardig gevoel.

 • Sommige hebben juist een hele afgeleide/verspreide energie – waardoor ze makkelijk focus verliezen. Te weinig aandacht hebben voor wat er echt toe doet, of waar ze echt naar verlangen. Je bent dan als het ware te ‘zijig’😊

 • Vrouwen met bepaalde hardnekkige patronen, gebeurtenissen/dingen, die steeds terugkomen. Bijvoorbeeld: *val je op niet-beschikbare partners *neem je je voor om te mediteren, te sporten/bewegen, gezond te eten, maar het lukt gewoon niet. * ben je nog niet succesvol op een bepaald gebied (een intiemere relatie met je je partner, je eigen bedrijf/praktijk, afvallen-well-being, zelf/vertrouwen-zichtbaarheid) – terwijl je wel voelt dat je dat in huis hebt.

 • Gevoelige krachtige vrouwen die heel erg op de Ander gericht zijn, en soms juist weer heel op zichzelf, waardoor je het perspectief voor de ander verliest, en er makkelijk misverstanden/ruzie komen.

 • Vrouwen die zich geregeld alleen voelen, al hebben ze veel mensen om zich heen soms.

Herken jij dit? En weet, voel je dat je ook meer in huis hebt. En wil je van dat gedoe, die ballast af. Uit je hoofd in je lichaam komen? Dicht bij jezelf? Vertrouwen op je eigen gevoel en koers? Rust en ruimte en gedragenheid voelen? Misschien is dan de Vrouwelijke Manier van Creëren, echt wat voor jou, ik zou het super vinden als je erbij zou zijn. In mijn boek komen al oefeningen en gedachtegoed hieruit voor, maar de magie van een groep is vaak een 1 + 1 = 3. Mijn ervaring is – juist – met een groepje Vrouwen hier 2 dagen aan werken, kan sterker zijn, dan 1 op 1 sessies doen, het is een prachtige aanvulling.

In de 2-daagse workshop ga jij aan de slag met een verlangen wat je al heel lang hebt, en waar je steeds hetzelfde patroon in tegenkomt. Misschien ben je onderneemster/therapeut en kom je maar niet uit de verf, stel je steeds dingen uit, blijf je onzichtbaar. Blijf je je werk vooropstellen in plaats van je relatie. Of wil je een diepere spirituele verbinding ervaren. Blijf je tegen gezondheidsissues aanlopen? Al dan niet emotie-eten?

We gaan met een verlangen werken uit 1 van onderstaande 8 gebieden:

 1. De liefde (Relaties)

 2. Werk (in dienstverband of als zzp-er)

 3. Well-being/vitaliteit/ gezondheid

 4. Welvaart Geld/ Succes/

 5. (Zelf) Vertrouwen

 6. Spiritualiteit (je meer verbonden/gedragen voelen door iets groters dan jij)

 7. Creativiteit

 8. Je roeping/missie

Wat bijzonder is van de vrouwelijke manier van werken, is dat we gaan werken met je verlangen wat het meest ‘rijp’ is, waar de meest energie op zit. Misschien kan je al even invoelen of je op 1 van deze thema’s meer Flow zou willen voelen?

De mannelijke manier van manifesteren is geneigd om dingen vanuit het hoofd te doen: ‘ik wil dit, dus doe ik dat. Ik wil afvallen, dus ik doe een dieet, of ik sporten.’ Maar het kan zijn, dat er een ander verlangen, belangrijker is.

Zo was mijn verlangen om een relatie te hebben die GREAT was in plaats van GOOD, belangrijker dan, marketing te doen voor mijn boek. Het samen gevoel wat ik hierdoor heb gekregen, heeft mij veel gelukkig gemaakt, waardoor het in mij stroomt, en de mensen ook naar mij toe stromen. En ik minder aan marketing hoef te doen.

En zo kan dat ook voor jou werken. Misschien heb je je met je hoofd op het ‘verkeerde’ verlangen gericht, en is er een ander verlangen veel meer rijp en nodig voor jou om je echt blij, gelukkig en vervuld te voelen.

Als je je verlangen helder hebt, gaan we onderzoeken op diepgaand niveau wat jou in de weg staat. Dieper dan je je ooit hebt kunnen voorstellen. En er gebeurt iets magisch als we dat samen met een groep vrouwen doen. We zijn als spiegels voor elkaar…en het kan zomaar zijn dat je door een andere vrouw een inzicht krijgt wat je nooit in je eentje, of in een 1-0p-1 sessie/gesprek had gekregen.

En dat is de magie van Vrouwelijk Samenzijn! Samen ben je zoveel sterker, en wij vrouwen zijn van oudsher gewend om in groepsverband te leven, om samen te koken, samen te zijn, samen te creëren. Je kent dit al, dit is al wie jij bent. Maar het is soms een uitdaging om jezelf op de 1e plek te zetten, en de hulp te ontvangen, juist in je meest kwetsbare gebied/verlangen.

Vanuit je verlangen, en helder te hebben wat je in de weg staat – ga ik je kennis laten maken met je 3 krachtbronnen. Je verbinding met jezelf, met iets groters dan jij, en met de mensen om je heen. Deze ook bij andere vrouwen ervaren is verdiepend en krachtig voor het voelen van je eigen krachtbronnen.

‘Ik wist niet dat ik eigenlijk best eenzaam was, terwijl ik zoveel mensen om me heen heb’- ik vond het heel bijzonder dat een cliënt dat laatst zei, nadat we de oefening met de 3 krachtbronnen hadden gehdaan.

Ja, we zijn vaak onbewust eenzamer dan nodig is. Er is zoveel samenzijn en support mogelijk, en daar wil ik je deze 2 dagen in meenemen.

We gaan beweging brengen, in de o, zo hardnekkig patronen die we in ons hebben:

 • Van ‘meer zorg voor de ander hebben’- naar zorg voor jou en zorg voor de ander

 • Van ‘hard werken’ naar ‘ontspannen leven’

 • Van ‘dingen alleen doen’ naar ‘samen een werking hebben’ (in je relatie, op je werk)

 • Van je ‘alleen voelen, naar je gedragen voelen’

 • Van ongezonde keuzes – naar een gezond ritme in je leven

 • Van onvrij naar vrij, van vastzitten naar stromen…..

Heb jij een verlangen op 1 van de 8 gebieden, en wil je daar in 2021 echt een duurzame verandering in creëren? Verlang je naar meer vrouwelijkheid, plezier, sjeu, samenzijn, en ‘succes’ (dat dingen ook daadwerkelijk lukken/slagen) op een bepaald gebied.

Dan ontvang ik je heel graag in het mooie Flow Plaza in april/mei 2021

De workshop is ontworpen door Dr. Claire Zammit. Die al 20.000 vrouwen met dit programma heeft opgeleid, en de opgericht is van Evolving Platform. Zij is gepromoveerd op transformatieve ontwikkeling, met name van vrouwen, en hoe dit werkt. Ik voel me erg bevoorrecht dat ik deze in Nederland mag geven, als 1 van de 10 FP facilitator coaches/trainers hier in Nederland. Zie ik je daar? Op jouw vrouwelijke, zachte kracht.

Twee Ervaringen 23/24 november 2019: De workshop die ik heb gevolgd bij jou in november was heel bijzonder. In de uitnodiging stond "het doorbreken van oude patronen". Iets waar ik, vanuit mijn eetstoornisverleden, al lange tijd mee bezig ben. Verschillende lagen zijn inmiddels afgepeld, ik heb een mooie groei doorgemaakt. Wat me in de uitnodiging vooral aansprak was het doorbreken van patronen vanuit power, de toekomst te benaderen vanuit innerlijke kracht. En daar lag het accent ook op tijdens de workshop. Ik heb heel krachtige intenties kunnen neerzetten en diep kunnen voelen (nog steeds). Wilskracht en slachtofferschap heb ik (grotendeels) achter me gelaten tijdens de workshop. Dankzij de inspirerende en kundige leiding van jou, maar ook de krachtige/fijne groep. Ik denk dat ik daardoor weer mooie stappen heb kunnen zetten: het was heel motiverend en vooral vol powerrrr.

Nogmaals dank, ik ben zondag zeer voldaan thuisgekomen.

Het is een zeer waardevolle ervaring voor mij geweest , het geen ik zeker meeneem in mijn eigen leven en in dat van de mensen om me heen.

Me bewuster samen, en in verbinding voelen met de wereld, dat ervaar ik als een mooie toevoeging. Het helpt mij als huisarts om met meer voldoening en tevredenheid mijn werk te doen.

Wil jij leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie. Het kan ook zijn dat je meer last hebt van patronen die een liefdevolle relatie (de horizontale verbinding) met een ander in de weg staan. Wil je leren hoe je dingen bespreekbaar kan maken, je ruimte in kan nemen, zodat je je allebei gezien en gehoord voelt. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject.

bottom of page