Recent Posts
Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters

3 tips om je beter aan je eigen (sport, zelfzorg, eet) afspraken te houden!

Hoe betrouwbaar is jouw relatie met jezelf? Als je merkt dat je je niet aan je eigen afspraken houdt, dan is dat niet goed voor een betrouwbare relatie met jezelf.

Het is net alsof iemand je keer op keer teleurstelt. En dit keer ben je het nog zelf ook.

We worden dan vaak heel streng voor onszelf, vallen onszelf vaak af:

  • Waarom sport je nou niet?

  • Waarom mediteer je nou niet?

  • Waarom ben je niet liever voor je partner?

  • Waarom schrijf je nou niet, als je weet dat het goed voor je is…

  • Waarom hou je je nou niet aan de afspraak om door de week niet te snoepen? Herkenbaar? Ontelbare keren opnieuw begonnen met calorieën tellen

Voor mij wel, hoor! Ik hou me heel vaak niet aan mijn afspraken met mezelf. De keren, dat toen ik nog een eetprobleem had, opnieuw begon met calorieën tellen zijn ontelbaar geweest. Keer op keer begon ik opnieuw…achteraf vind ik dat heel knap en bewonderingswaardig, dat ik het nooit heb opgegeven. Er is pas echt iets veranderd, toen ik van mijn psycholoog leerde om te onderzoeken WAAROM ik me er niet aan kon houden, wat ik met mezelf afsprak. Na jaren mensen helpen met zelfzorg, een gezonde relatie met zichzelf en hun geliefden, heb ik de 3 belangrijkste reden op een rijtje gezet.

Dat heeft meestal 3 redenen:

  1. Het doel is te groot, niet haalbaar. Dat kan heel praktisch zijn: dat de sportschool te ver is, dat je slaperig/moe bent s ’ochtends en daarom niet mediteert. Of je bent er ‘emotioneel’ nog niet klaar voor: niet meer snoepen door de week lukt niet, omdat er nog dieperliggende redenen onder zitten. Waar je zelf niet goed bij kan. Niet meer uitvallen tegen je partner lukt niet, omdat je nog heel veel boosheid van vroeger er onder hebt zitten, wat je zelf niet doorhebt. Vragen voor jou: Zou jouw doel, intentie misschien te groot, (nog) niet haalbaar zijn. Of kan je misschien zelf niet bij de reden/oorzaak komen? Wat zou een kleiner, makkelijker stapje zijn? Mag zelfzorg ook gewoon leuk, dichtbij en makkelijk van jou zijn?

  2. De tweede reden: we hebben geen (diepgaand) contact met het “waarom” - we willen mediteren, sporten Maar het is meer een soort ‘moetje’ – omdat het goed voor je zou moeten zijn, omdat je het de buurvrouw ziet doen. De media, ik😊, zeggen dat het goed is. Maar misschien helpt mediteren bij jou helemaal niet, en is het voor jou veel fijner om een boswandeling te maken om in contact te komen met rust in jezelf. Of misschien is 3x per week naar je werk fietsen al genoeg bewegen, en hoef je je zelf helemaal niet te pushen om meer te sporten. Wat helpt om contact te maken met het waarom van je goede voornemen, zijn onderstaande zinnen. Schrijf hier eerst eens op:

Wat ik graag meer zou willen is…… Ik denk dat ik dan meer……...of minder……. En daarom ga ik de komende 21 dagen dat eens uitproberen…..PS: Wil jij leren hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken en verbonden, krachtig en energiek door het leven kan gaan?

Misschien is het "Bevrijd je leven Traject" iets voor jou, hiermee reken je voorgoed af met afhankelijks-patronen, rondom emotie-eten / co-dependentie. Losse Sessies zijn uiteraard ook mogelijk. Werk je liever aan patronen die een liefdevolle relatie met je partner in de weg staan. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject, zodat je je weer veilig, voldaan en verbonden met elkaar voelt.