Recent Posts
Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters

Herken jij 1 van deze kenmerken van iemand met een eetprobleem/eetstoornis


Ook al is het 30 jaar geleden, ik weet nog heel goed het gevoel van steeds met eten bezig zijn. Met mijn hoofd in de ijskast op zoek naar eten, eten om mijn gevoelens mee te dempen. Ik was soms zelfs zo wanhopig dat ik stukken kaas, koekjes, van mijn huisgenoten nam, omdat er niets anders was, en ik echt iets in mijn mond moest stoppen.

Ik wist natuurlijk niet dat er een andere oplossing nodig was! Anders had ik het wel gedaan. Ik had thuis niet geleerd om met mijn gevoelens om te gaan, om je uit te spreken. Ik wist niet dat ik me eigenlijk niet zo thuis voelde in de studentenwereld, dat ik me soms eenzaam voelde, en anders. Ik had ook een hele stralende kant, die wel van een feestje hield. Dus ik begreep me zelf vaak ook niet. Wie was ik nou eigenlijk? Zoals Socrates al zei: 'Ken u zelve'. En uiteindelijk is dat ook wat mij gelukkig heeft gemaakt, en waar ik jou nu ook graag bij help!

Jezelf leren kennen is een 1e stap (en blijvende stap:) om je gezond, blij, gelukkig en vrij te voelen. Tevreden te zijn met wie je bent. Ja, zelfs trots!

In mijn praktijk zie ik een overeenkomsten bij mensen met eetproblemen. Ze hebben bepaalde kenmerken/ eigenschappen die overeenkomen. Kijk eens welke jij herkent: 1) passen zich aan / zogenaamde pleasers / willen graag aardig gevonden worden

2) zijn erg bezig met de buitenwereld & wat anderen van hen vinden

3) zijn zorgzame, lieve mensen: geven veel om anderen

4) zijn competitief, kritisch, willen graag de beste zijn, perfectionistisch

5) hebben de neiging om zich te richten op wat er niet goed is, om wat beter kan

6) gevoelige mensen, behoefte aan stilte, aan ruimte, aan in de natuur zijn. Zowel introverte als extraverte mensen 7) emotionele reacties op gebeurtenissen/mensen. Nemen dingen persoonlijk. Hebben last van...

1) doordat ze zich vaak aanpassen/pleasers zijn, ontstaat er vaak een soort wrok van 'wanneer ben ik aan de beurt, waarom krijg ik niet wat ik graag wil'. Ze voelen zich niet gezien, gehoord voelen, zijn vaak op zoek naar waardering, erkenning, hongeren naar iets (zie mijn eerdere blog 'waar honger ik werkelijk naar')

2) doordat ze zo met de buitenwereld bezig zijn, voelen ze moeilijk wat ze zelf willen, wie ze zelf zijn

3) doordat ze zoveel om anderen geven, zijn ze weinig bezig met genoeg aan zichzelf geven. Hebben ze vaak weinig zelfzorg & eigenliefde.

4) doordat ze perfectionistisch zijn & kritisch, zijn ze o.a. bang om fouten te maken. Willen ze zich heel goed voorbereiden, en kan er onzekerheid of faalangst ontstaan, doordat alles altijd beter moet.

5) een soort chronische ontevredenheid over jezelf, het leven of anderen, omdat je altijd streeft naar beter.

6) hebben het gevoel dat mensen of wereld tegen hen is. Voelen zich vaak slachtoffer van dingen. En alsof dingen heel persoonlijk zijn. Hebben geen goed emotie-beheer geleerd. Vinden het moeilijk om met gevoelens om te gaan: voelen zich vaak overspoeld erdoor. Gebruiken eten om met gevoelens om te gaan.

Wat herken jij hierin? Als je dan kijkt naar het rijtje 'waar je dan last van hebt'- zijn dat zaken waar heel goed aan te werken is. Je kan:

@beter je emoties gaan beheren

@voor jezelf gaan zorgen

@jezelf op de 1e plaats gaan zetten

@minder gevoelig voor bevestiging gaan worden

@beter leren communiceren zodat je je wel gezien & gehoord voelt.

@eindelijk van de eindeloze strijd met eten afkomen.

Wil jij leren hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken en verbonden, krachtig en energiek door het leven kan gaan?

Kijk dan eens of onze "Challenge In 21 dagen een duurzame verandering in je levensstijl, Voeding - Beweging – Ontspanning - (Veer)kracht" iets voor jou is. Of het "Bevrijd je leven Traject.", waarmee je voorgoed met je emotie-eten / co-dependentie afrekent. Werk je liever aan patronen die een liefdevolle relatie met je partner in de weg staan. Ga dan mee op reis tijdens een Terug Naar de Liefde Traject, zodat je je weer veilig, voldaan en verbonden met elkaar voelt.

  • Instagram Social Icon
  • Praktijk Joan Bieger Eetstoornis
  • Joan Bieger Eetproblemen therapeute

eetproblemen haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

eetstoornissen omgeving haarlem 

eetstoornissen amsterdam

eetstoornis amsterdam 

Mijn blogs over gevoeligheid, emotie-eten en een goede relatie met jezelf, de mensen om je heen & je partner, ontvangen?

Meld je hier aan: 

eetproblemen omgeving haarlem    

eetprobleem amsterdam 

eetprobleem omgeving haarlem

eetstoornis omgeving haarlem

Praktijk Joan Bieger - Heemstede - Haarlem - Amsterdam

anorexia

boulimia

vreetbuien

emotionele eter

wie kan mij helpen met