top of page

Als je bang bent, voor weer een teleurstelling

“Ik wil zo graag nog een paar kilo’s kwijt voor de zomer” zei een cliënte tegen me. Omdat ze al zoveel teleurstellingen op het gebied had van (blijvend) afvallen durfde ze het nauwelijks uit te spreken… "Ik wil zo graag een liefdevolle relatie, maar we hebben al zo vaak geprobeerd om geen ruzie meer te maken, het lukt gewoon niet" Hoe is dat bij jou? Hoe vaak ben jij begonnen met een nieuw dieet, geen koolhydraten meer, een nieuwe poging, wel of niet Weightwatchers doen? En hoe vaak ben jij teleurgesteld raakt? En wat heeft dat met jou gedaan? Misschien ben je wel heel hard over jezelf geworden, schaam je je, voel je je zwak.

Hoe vaak zijn jullie begonnen met 'geen ruzie' meer, en voor je het weet, sta je toch weer te schreeuwen of trek je je juist terug, en is er veel minder verbinding dan je eigenlijk zou willen.

We hebben niet door dat emotie-eten, vechten of terugtrekken trauma-reacties zijn. We hebben te weinig inzicht en compassie voor onszelf & onze partner, waardoor de teleurstellingen op de loer liggen. Inzicht krijgen in je trauma-reacties is de sleutel tot blijvend succes, liefde.

Bang voor weer een teleurstelling Teleurstellingen werken net als het hondje van Pavlov: we worden huiverig, en alleen al het idee er aan, maakt dat we ons terugtrekken. Wie wil er tenslotte weer een teleurstelling? Of misschien doe je wel net alsof je het niet meer belangrijk vindt. Heb je het opgegeven. Of ben je juist super hard gaan vechten. Ik moedigde mijn dappere client aan, om juist naar haar verlangen toe te ademen. Juist haar verlangen te voelen dat ze zo graag wil dat haar buitenkant met haar innerlijke groei matcht. Dat ze die leuke zomerjurkjes kan dragen. Dat ze de ballast kwijt is. Ze ging steeds meer stralen! Hoe is dat bij jou? Durf jij naar je verlangens toe te ademen, ze juist in je lichaam te voelen. Ze diep in te ademen, te voelen hoe graag je het wilt. Ook al ben je teleurgesteld geweest. Ook al heb je de neiging om je af te sluiten. Zelf ben ik wel 100 keer opnieuw begonnen met calorieën tellen, mediteren. Je kracht ligt: ‘in het steeds opnieuw durven beginnen, nadat je de geleerde lessen hebt meegenomen. In: hulp vragen, een goede structuur hebben, het samen doen met mensen met hetzelfde verlangen. ‘ Er is altijd een weg! Geef dus nooit op. Het kan zijn dat er nog 1 puzzelstukje ontbreekt, waardoor het jou nog niet gelukt is. Have Faith & Believe in Yourself. Ik zie ons nog zitten: mijn man en ik zaten bij Parnassia, en ik had bij Feminine Power geleerd om veel meer vanuit mijn verlangens te leven. Dus ik sprak uit: lieverd, ik wil heel graag een Great relationship in plaats van een Goede. Ik zag hem slikken...oef...wat betekende dat voor hem: moest hij aan allerlei dingen gaan voldoen? Uiteindelijk zijn we helemaal voor ons verlangen gegaan! Relatie therapie 'genomen', blijven groeien en ontwikkelen, en mogen we mensen nu ook bij liefdevolle, krachtige relaties begeleiden. Wat een mooie missie. Dus....alles start met je verlangen durven voelen en uitspreken. En vervolgens de moed hebben om de beren op de weg, en je saboterende gedachten en patronen eerlijk onder de loep te nemen. Misschien heb je meer hulp nodig, en ben je het geneigd om met wilskracht te doen in plaats van zachte kracht. De vrouwelijke manier van creeren werkt zoveel fijner.

Misschien heb jij daar wel hulp bij nodig, net als ik/wij destijds. Wil jij leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, je voeding en je lichaam kan aangaan, zodat je krachtig en energiek door het leven gaat. Kijk dan eens of het (online) programma "Bevrijd je leven Traject." iets voor jou is. Hiermee werk je aan een goede verticale relatie met jezelf, en reken je voorgoed af met je emotie-eten / co-dependentie.

Het kan ook zijn dat je meer last hebt van patronen die een liefdevolle relatie (de horizontale verbinding) met een ander in de weg staan. Wil je leren hoe je dingen bespreekbaar kan maken, je ruimte in kan nemen, zodat je je allebei gezien en gehoord voelt. Kijk dan eens voor relatiegesprekken bij onze website Terug Naar de Liefde.bottom of page